Harari nin her kitabında olduğu gibi bu kitabı da bitirdiğinizde bir üniversite daha bitirmiş gibi entellektüel bilgi almış oluyorsunuz .
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu kadar objektif olarak olaylara yaklaşbilmek büyük bir yetenek
Kitaba başlarken bilginin temeline inmiş ve bilginin dünyada nasıl kademe kademe ilerleyip dünyayı nasıl şekillendirdiğini incelemiş
Daha sonra yapay zekanın, tarihteki olaylara bakarak geçmişe paralel bir şekilde nasıl ilerleyebileceğini öngörmeye çalışmış.
Yapay zekanın nasıl bir fırsat olduğunu, ancak doğru kontrol mekanizmaları ile denetlemezse bizden ayrı yaratılan ilk inorganik zekanın nasıl sıkıntılar yaratabileceği hakkında fikirler sunmuş.
Ayrıca Amerika ve Çin de farklı üretilen yapay zekaların global dünya dışında, küçük kozalar yaratıp dünyanın farklı bölgelerinde küreselleşme dışına nasıl gidebileceği fikride sunmuş ki bu çok dikkat edilmeyen önemli nir husus.
Yapay zekayı en iyi geliştiren ülkenin, güce nasıl sahip olabileceğini de tabii ki de çok güzel aktarmış.
Kitabın temeline bakarsak yapay zeka doğru kontrol edilmezse risk, doğru kontrol edilirse büyük bir fırsat.
Aynı Sanayi ve tarım devrimi‘nde olduğu gibi, büyük bir devrimin eşiğinde olduğumuzu da ve bunun da kısa süreli veya uzun süreli bir sancılı süreç olabileceğini de göz önüne sermiş.
Bu adamın diğer kitapları hakkında söylediğim gibi, bu kitabın da diğer kitapların da okullarda zorunlu okutulması gerektiğini düşünüyorum.