·200 syf.····Okunma: 19 Eylül 2025 18:52 Serinin 4. kitabını da bitirdim ve yine, yine, yine büyülendim. Bu seri, okurken insanı yalnızca eğlendirmiyor; aynı zamanda zekice kurgusu ve mizahi üslubuyla inanılmaz keyif veriyor. Yazarın hem karakterlerle hem de doğrudan bizimle konuşma biçimi o kadar samimi ki kendinizi romanın bir parçası gibi hissediyorsunuz.
Kırık Mercekler’de artık hikaye ciddi bir kırılma noktasına doğru gidiyor. İlk üç kitaptaki eğlenceli, hafif kaotik ama tempolu anlatım burada da devam ediyor fakat bir yandan ‘ciddi bir şeyler olacak’ hissi iyice güçleniyor. Alcatraz karakterinin gelişimi, kendisiyle olan iç çatışmaları ve hatalarıyla yüzleşme kısmı seriyi daha da katmanlı hale getiriyor. Ve en önemlisi ise aile ve kendisi hakkında olan gizemli durumun çözülmesi için bir adım daha atılıyor.
Son iki kitap kaldı ve açıkçası bitmesini hiç istemiyorum. Bu seri yalnızca bir fantastik/macera romanı değil; aynı zamanda mizahın, yaratıcılığın ve okuyucuyla oyun oynamanın en güzel örneklerinden biri. Şu ana kadar dört kitabı da okurken kahkahalara boğuldum, şaşırdım, yer yer duygulandım ve en önemlisi hiç sıkılmadım.
Tavsiye ediyorum mu?
Hayır! Çünkü siz de başlayınca asla bırakamayacaksınız ve bu bağımlılıkla yaşayacaksınız.