Yazarı her ne kadar polisiye ile tanısak da bu kitapta polisiyenin, gizemin yanında her konuda bilgi var. Okurken türüne rağmen bu kadar bilgi dolu olmasına hayran kaldım. Konya'nın tarihi yerlerinden tut, Eflaki'nin Ariflerin Menkıbeleri'ne kadar her şeye değinilmiş. Büyük bir araştırmanın ortak ürünü gibi olmuş. Şems'in, Mevlana'nın sözlerinden/şiirlerinden kurguda tam yerinde eklemeler yapılmış.
Belki hakikat mantığını gerçek anlamda anlamadığımızdan Şems ve Mevlana'yı ve eserde anlatılan yolculuklarını, ilişkilerini anlayamayacağız. Ama düşündürüyor olması beni okumaya teşvik etti. Kitap akıp gitti bir anda..
Fakat hâlâ Karen Kimya'nın bu kadar mistik bir olayın içine neden seçildiğini anlamadım(tamam babası da bir derviş ama yine de sebep sadece bu mu çözemedim)
Genel olarak eseri sevdim sonunu yazardan alışkın olduğum tarzda daha vurucu beklerdim ama bir tık sakin ve düz bitti gibi...
Sayfalarda bir yerde Nevzat komiser ve Ali'ye geliyor konu, cidden gözler onları da aradı bu arada:)