Puan vermedi·286 syf.····Okunma: 23 Eylül 2025 23:49 ''Fevkalade memnunum dünyaya geldiğime,toprağını,aydınlığını kavgasını ve ekmeğini seviyorum ''
İncelemeye Nazım Hikmet'le başlamak için el verdi kelimeler. Zira bu kitabı okumuş olmaktan fevkalede razıyım.Kesinlikle şiir seven herkesin okuyabileceği bir kitap değil. Şiiri elle tutulabilen sınırlara hapseden veya Novalis'in baktığı yerden şiire bakan biri (Şiir, aklın açtığı yaraları onarır diyor novalis) bu kitabı zaten okumaya dahi tahammül edebilecek değildir. Şiir nazımın içerisinde gönlü bir hoş kılan romantizmin pençesinde değildir artık öteden olduğu halinde kurtarıcı vasfındadır.Hakiki bir kaygı taşımayan şiir ne kadar sahicidir? İsmet Özel'i okuyup pekala anladım diyebilmek imkanına kimler sahiptir bilemiyorum ama ben değilim ve kitabında da tam anlamıyla anlaşılmayacağını belirtmekten çekinmiyor. Seçkin bir şairin gözünden şiirin ne kadar bilinçli üretildiğini ve boşluklar oluşturup aralarından geçebilecek yeterlilikte olanları davet ettiğini çıkarıyorum. Ama sanılmasın ki bu bilinç şiirin kurduğu evreni tümüyle planlıyor ve tahakküm altına alıyor.Kitaptan çıkrılabilecek en son şeyi yazmış olmaktan çekinmiyorum çünkü bu bir kılavuz ve kılavuz ancak eylemle amacına ulaşır. Bu eylemin ne olduğu ise bariz.