···Okunma: 24 Eylül 2025 01:55 Yazardan okuduğum ilk kitap oldu. Daha önce adını bile duymamıştım, kimsenin önerisi olmadan Amazon'da rastgele görüp aldım. İyi ki de almışım, beni "reading slump"tan çıkardığını söyleyebilirim
Karakterlere bayıldım. Hırsından gözü dönmüş insanlarla ilgili film ve kitapları oldum olası sevmişimdir zaten. Karakterlerin bu duruma nasıl geldiği, zaman atlamalarıyla çok güzel anlatılmış. Gerçekten, şimdiye kadar okuduğum kitaplar arasında zaman atlamalarının en yerinde ve en iyi kullanıldığı kitap buydu diyebilirim.
Karakterler arasındaki ilişkiye de hayran kaldım. Birbirinden çok farklı geçmişi olan insanların dostluk hikayelerini de çok seviyorum ve kitapta bundan da vardı (Her ne kadar Mitch ve aslında yazarın kendisi de Victor'ın duygularının bu yönde olmadığını ima etse de ben öyle düşünmek istemiyorum çünkü Victor'a çok ısındım: özellikle Sydney'e sert çıkışlarından sonra pişmanlık duyduğu ve kendini değiştirmeye çalıştığı için )
Karakterlerin psikolojisi de çok güzel anlatılmış. Bu sayede neyi hangi motivasyonla yaptıkları kolayca anlaşılabiliyor. Ayrıca, çok sürükleyici bir kitap. Özellikle son 100 sayfaya geldiğimde kitabı elimden bırakamadım ve ne olduğunu hemen öğrenmek istedim.
Özetle, yazar oldukça sade bir dille çok etkileyici bir kitap ortaya çıkarmış