Eylül’ün romantik havasına eşlik eden ve Eylül ruhunu tam da yansıtan aşk üzerine yazılmış harika bir kitap okudum.
Aşkı böylesine anlatan bir kitaba daha önce rastlamamıştım.
Cem Göksel Özargun kaleminden Şah. Mat. Aşk.
Sevgili yazarımız bu kitabında aşkı sıradan bir şekilde değil; felsefi derinliği, psikolojik boyutları ve bilimsel araştırmalarla ele alıyor.
Kitabın dili akıcı ve sade; öyle ki herkes keyifle okuyabilir.
Özellikle satırların altını çizmeyi sevenler, bu eserde bolca durup düşünmek isteyecek.
Ünlü yazar, şair, düşünür ve filozoflardan yaptığı anlamlı alıntılarla konuları daha da zenginleştirmiş.
Bu kitabı okurken kendimi çok özel bir yolculuğun içinde hissettim. Aşka inancını kaybetmiş olanların bu eserle yeniden umut bulacağına inanıyorum.
Sonuç olarak, aşkı sadece duygusal yönüyle değil, aynı zamanda düşünsel ve bilimsel boyutlarıyla ele almak ve aşkı derinlemesine kavramak, onun içinde kendini keşfetmek isteyenlere gönülden tavsiye ederim.
#alıntı
"Aşk aniden gelmeli diye düşündü;
büyük gök gürültüleri ve şimşeklerle hayatın üzerine inen, onu altüst eden, iradeyi bir yaprak gibi söküp atan ve tüm kalbi uçuruma savuran göksel bir kasırga gibi..."
~Gustave Flaubert~
"Sevdiğinin bir başkasıyla mutlu olduğunu görmekten daha acı bir şey varsa, o da sevdiğinin seninle mutsuz olduğunu görmektir."
~Anonim~
"Biri bana âşıklık nedir diye sordu.
Dedim ki: Ben ol da bil."
Sen âşıklığı nasıl bilebilirsin ki?
O bilgi kitaptan, defterden öğrenilmez.
Ateşi mangalda, balı da kavanozda görmek, bilmek değildir."
~Mevlana~
"Herkes fazlasıyla sevmiş, ben eksikleriyle de sevdim."
~Özdemir Asaf~
@destekyayinlari