Şah. Mat. Aşk.

Cem Göksel Özargun
Ağustos 2025
Destek Yayınları

2025 159. kitabı
CEM GÖKSEL ÖZARGUN~ŞAH.MAT AŞK~ Selam.Bugün sizlere @cemozargun kalemi ile de tanışma kitabım olan #şahmataşk kitabı ile geldim. Yazardan ilk okuduğum kitap oldu ve kalemini sevdim. Akıcı,güzel bir yazım diline sahip. Kitabımızın konusu ise adından da anlaşılacağı üzere herkesin hayatında bir kez de olsa yaşamış olduğu ve hayatını gerçekten çok etkileyen bir duygu olan AŞK… Kişisel gelişim türünde olan bu kitabımıza aslında sadece bu çerçeveden bakmak haksızlık olur. Yazar konuyu o kadar güzel değilmiş ki ve o kadar güzel alıntılarla bunu süslemiş ki kitabın bir çok sayfasını altını çizdim diyebilirim. Aynı zamanda kitabı okurken kendime de bir çok soru sordum. Bu kitap hem sizi hem de karşınızdaki insanı size sorgulatıyor. Aslında sevmenin altında bir kendini arayışlık olduğunu gözler önüne seriyor. Öyle basit bir şekilde de değil.Mitlerden,Psikolojiye, felsefeden bilimsel araştırmalara kadar uzanan çok katmanlı bir anlatımla aşkı aslında yaşarken ne yaşadığımızı anlamamıza yardımcı oluyorum. Şimdi size bu güzel kitaptan altını çizdim birkaç alıntıyı bırakıyorum ve bu türde okuma yapmayı severlere kitabı tavsiye ediyorum .
2025 120. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2025 00:00
Cem Göksel Özargun Şah. Mat. Aşk. "Aşk bir yükümlülük değil, bir taşkınlık halidir. Onun olduğu yerde mecburiyet değil, içtenlik vardır. Gerçek ve sahte aşk arasındaki en temel fark, birinin ruhu özgürleştirmesi, diğerinin ise zincirlemesidir." Yeniden ben geldim canlar. Bu kez aşkı konuşacağız. Aşkın her halini anlamaya çalışacağız. Kişisel gelişim türünde okumalar yapmayı hep sevmişimdir. Ama bu kitap diğerlerinden farklıydı. Resmen kitapta altını çizmediğim yer kalmadı. Zaten önceki paylaşımda sadece alıntılara yer vermiştim. Oradan belliydi halim. Kitapta aşk ile alakalı her konuya değinmiş yazar. Resmen okudukça kendimi sorguladım ve sorgulamalar sonucunda bazı şeylerin net farkına vardım. Aşkın her halini incelemek ayrı bir keyif verdi bana. Yazar aşk, sevgi, tutku, nefret her türlü duyguya yer vermiş ve bu konular üzerine de birden çok örneklerle her şeyi açıklığa kavuşturmaya çalışmış. Hem bilimsel yönden baktık aşka hem de duygusal yönden. Hem aklen inceledik hem de kalben. Kısaca aşkı aşk yapan tüm olgulara eriştik diyebilirim. Daha anlatamadığım onlarca konuyu incelerken kendimden de birçok ize rastladım. Okuyun ve okutturun o zaman neler demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.  Kitapla, sevgiyle ve aşkla kalın.
Şah. Mat. Aşk.Cem Göksel Özargun · Destek Yayınları · 202565 okunma
Bugün dersimiz aşk. Hani şu uğruna dağların aşıldığı, savaşların çıktığı, deli divane olunan türden. Kaçmak mümkün mü? Elbette değil. Peki ne yapmalı? Aşkın kelime anlamından, hakkındaki felsefi görüşlere, nasıl ve neden aşık oldugumuzdan, aşk sonrası fiziksel ve metal sağlığımıza kadar herşeyi araştırmış Cem bey. Tam bir aşk rehberi hazırlamış bizler için. Bilimsel kaynakları ile bize aşkı sunuyor. Okurken eminim hepiniz içinizden aslında ben de bunları yaşamıştım diyeceksiniz. O ayakları yerden kesen halimiz gözünüzün önüne gelecek ve neden o halde olduğunuzu anlayacaksınız. Uyarılar da var kitapta. Doğru insana ulaşabilmek adına bir nebze olsun tecrübeler ve nasihatler de içeriyor. Zaten Cem beyin akıcı bir üslubu var. Okurken keyif almamak mümkün değil. Bir de yanınızda bir kalem bulundurmanızı öneriyorum zira oldukça fazla altını çizecek kısım var. Aşkı arayan herkesin kalp yarısını bulmasını ümit ediyor ve bu türü sevenlere kitabı tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar dilerim...
1000k
2025 138. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2025 00:37
Aşk, buradan bakıldığında üç harfli bir kelime gibi dursa da insanlığın var oluşundan beri insana özgü bir duygudur. Bu kitapta aşk duygusunu tüm inceliyor ve aşkı nasıl gördüğümüzü okuyoruz. Aşk benim için var olmak ve nefes almak gibi şeyleri hissettiriyor. Kişisel gelişim türündeki bu kitabımızda aşkı derinlemesine incelerken aynı zamanda aşkın tarihini, aşk duygusunun insanlara hissettirdiklerini, aşık birinin için neler yapabileceğini ve aşkın nasıl olması gerektiği anlatılıyor. Benim için aşkta olması gereken önemli şeylerden biri de dengedir. Kitapta aşkta dengeyi kaybeden kişinin felakete sürüklenebileceği anlatılıyor. Tüm duygular da olduğu gibi aşkta ölçülü yaşanmalı çünkü her şeyin fazlası zarar azı da yoksunluk hissettirir. Kitapta bizlere sağlıklı bir aşkın nasıl olması gerektiğini anlatılıyor. Aşk gerçekten sağlıklı bir şekilde yaşandığında insana pozitif duygular hissettirebilir ama aşkı bir bağımlılık duygusu olarak görürsek geri dönülemez felaketlere yol açabiliriz. Kitapta aşk için yapılan açıklamalardan en dikkatimi çeken, aşkın bir insanın başına gelebilecek hem en keyifli hem de en acı verici şey olduğu düşüncesiydi. Sevgi ve aşk kavramlarının temel farklarını inceliyoruz. Bence aşk sevgiden daha yoğun bir duygu, aşkta bütünsel bir teslimiyet varken sevgide sınır koyma dürtüsü var. Günümüz dünyasında aşk ne kadar kıymetli görülüyorsa Antik Yunanlılar aşkı bir akıl hastalığı olarak görüyorlarmış Bilimsel olarak aşk nedir, duygusal olarak aşk ne hissettirir, aşk ve maneviyat arasındaki ilişki, ilahi aşk nedir? Gibi sorulara bir cevap niteliğinde bu kitap. Aşık olma sürecinin de bir sırayla olduğunu duymuş muydunuz? Eleme, Dikkat, Uyarılma ve Olgunlaşma. Hissettiğimiz duyguların gerçek aşka dönüşmesi için bu aşamaları sağlıklı bir şekilde yerine
2025 17. kitabı
Kitap, satrancın stratejik dünyasını aşkın karmaşık ve duygusal boyutlarıyla birleştiriyor. Satrançta her taşın bir anlamı, her hamlenin bir sonucu olduğu gibi, ilişkilerde de söylenen her sözün, verilen her kararın hayatı değiştiren bir etkisi vardır. Yazar, aşkı sadece romantik bir duygu olarak değil, aynı zamanda akıl, sabır, strateji ve cesaret gerektiren bir yolculuk olarak sunmuş biz okurlara. Öykü ilerledikçe, ilişkilerde bazen kaybetmenin aslında daha büyük bir kazanım olabileceğini yanlış gibi görünen bir hamlenin hayatı doğru bir yola sokabileceğini fark ediyor. Satranç tahtasındaki şah, vezir ve diğer taşların rolleri, insan ilişkilerindeki kişilik özellikleriyle özdeşleştiriliyor. Böylece insan hem bir aşk hikayesi okuyor hem de hayatın satranç gibi olduğunu görüp kendi ilişkisine dair düşünmeye başlıyor. Sonuç olarak kitap, “Bazen bir hamle, bir ömrü değiştirir.” mesajıyla; aşkı, hayatı ve seçimleri sorgulatan, satranç metaforu üzerinden yazılmış felsefi duygusal bir serüven sunuyor bizlere..
2025 55. kitabı
Şah.Mat .Aşk Dünyada yaptıklarınız, ahirette cennette mi yoksa cehen nemde mi olacağınızı belirler. Kime âşık olduğunuz ise zaten hangisinde olduğunuzu... Kitabın başında yazarımız, gerçek aşkın izini sürenlere bir rehber, yolda kalanlara soluk olsun demiş. Gerçekten de içindeki bilgiler ile rehber niteliğinde bir kitap. Aşka dair kafanızdaki tüm sorulara cevap bulacaksınız bu kitapta. Gerçekten aşık mıyım? Mutluluk garantili aşk var mı? Arkadaştan sevgili olur mu? Aşk kaç yıl sürer? Aşkın bittiğini nasıl anlarsınız gibi birçok soruya cevap bulacaksınız. Ben özellikle aşk,bilim ve felsefe bölümünü çok beğendim. Kitaptan Bir kaç alıntı bırakıyorum sizlere. _ Sevgi,bir insanın mükemmel olmadığını bilerek onu olduğu haliyle kabul edebilmektir. _ Aşk bir yangındır;insanı sarar,yutar ve dönüştürür. _ Acı veriyorsa geçmiş,geçmemiştir. _ Seversin,kavuşamazsın,aşk olur. _ Bir ilişkiyi az seven yönetir,çünkü çok seven kaybetme korkusundan her şeyi kabul eder. Belki de aşk,kendini kaybederek yeni bir kendilik bulmaktır.. Ne keyifli anlar sonsuzdur ne de karanlık olanlar....
2025 139. kitabı
Kalemini keyifle okuduğum @cemozargun hocamın bir eserini okumuş sevmiştim #şahmataşk eseri de ağızda ayrı tat bıraktı. Aşk kelimesine geniş bir perspektiften bakıp, düşünürler gözünden ve ilahi aşka da değinmesi ilgimi çeken güzel kısımlar arasında yerini aldı. Klasik bir kişisel gelişim kitabı olmayıp zamana yayarak, sizlere hayat yolculuğunda sanki ruhunuzu alıp bankta dinlenme imkanı sunuyor. "İnsan aşık olduğu kişinin ortaya çıkardığı duyguların benzersiz olduğuna inanır. O aşk, başka hiçbir yerde ya da kimsede bulunamayacak kadar eşsizdir. Sadece o kişiden gelebileceğini bildiği, paha biçilemez bir armağan gibidir." Aşkın farklı yüzlerini anlamaya çalışmanın yalnızca partlerimizle daha sağlıklı bir ilişki yürütmemizi sağlamakla kalmayıp aynı zamanda kim olduğumuzu ve yaşam amacımızı kavramamıza, her şeyi sevebilecek bir gönül potansiyeline ulaşmamıza imkan sağladığına değiniyor yazar. Duygularımızın yalnızca iç dünyamızda esen rüzgarları değil, dış dünyayı anlayışımızı ve verdiğimiz tepkileri de derinden etkilediği gerçeğini bir kez daha idrak ediyor, olumlu düşünmenin, neşeli ruh halinin önemine de vurgu yapıyor. Sizlere de gönülden tavsiye ederim bibliyofil okuur @destekyayinlari "Aşk hiçbir zaman mutluluk garantisi vaat edemez, etmemelidir de." ~ "Aşk, her zaman gözyaşıyla değil, bazen kahkahalarla da büyüten bir yolculuktur." ~ "Kendi içine kapanarak, dünyadan el etek çekerek hakikate ulaşacağını düşünen biri kendine şunu sormalıdır: Başkalarından öğrenemedikten, hislerini ve düşüncelerini paylaşamadıktan, kimseye bir katkı sunamadıktan sonra yaşamanın ne anlamı kalır?" ~ Reklam değil tavsiye
2025 133. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2025 07:47
T̴u̴t̴k̴u̴l̴u̴ ̴B̴E̴N̴! ̴D̴e̴r̴. ̴ Â̴ş̴ık̴ ̴S̴E̴N̴! ̴ S̴e̴v̴e̴n̴ ̴i̴s̴e̴ ̴B̴İ̴Z̴! ᶜᵉᵐ ᴳöᵏˢᵉˡ Öᶻᵃʳᵍᵘⁿ }♡{ Şᴬᴴ ᴹᴬᵀ ᴬŞᴷ Selaamm, bugün sizlere kalemiyle #sanmasınlaryıkıldık kitabı ile tanıştığım @cemozargun dan yine çok güzel bir kişisel gelişim kitabı ile geldim. ~♡Konumuz belki insan doğasının en güçlü duygusunu ele alıyor. Konumuz AŞK! #şahmataşk Aşk 'ın kelime anlamından tutun, felsefesine, insanın üzerindeki fizyolojik etkisine ,mitlere ve bilimsel araştırmalara kadar tüm bakış açıları ile muhteşem tespitler ile anlatıyor. Altı bölüme ayrılan kitabımız, insan üzerindeki aşkın farklı etkilerini çok çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Hissettiğiniz o duygunun gerçekten Aşk olduğuna emin misiniz ? Aşk nedir? Nasıl meydana gelir? Belirtileri nelerdir? Neye göre aşık oluyoruz? Aslında Aşk dediğimiz şey ne kadar sürer? Sizce sahte Aşk var mı,peki nasıl ayırt edilir ? Doğru Aşk nasıl olmalı? Ahh! çok zor sorular değil mi? Kimimiz bunu basite alır gelişine yaşar. Fakat çoğu insan bu duygunun yoğunluğu nedeniyle hayatını sağlıklı bir zemine asla oturtamaz. Bu kitapta önce kendinizi tanıyorsunuz. Aşka bakışınız nedir ve ilişkilerinizi nasıl bir zeminde tutuyorsunuz. Asıl mesele bu! Kendinizi kesfetmeniz aşkı tam anlamıyla anlamanızı da sağlıyor. Kesinlikle okumaya değer!! Çok severek okudum! Sizlerde tavsiye ediyorum.. }♡ Gariptir bir de;insan âşık olunca sanki sevdiğini çok eski zamanlardan beri tanıyormuş gibi gelir. }♡Sevgi kazanıldığında anlaşılır. Aşk kaybedildiğinde...
2025 56. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2025 16:22
Eylül’ün romantik havasına eşlik eden ve Eylül ruhunu tam da yansıtan aşk üzerine yazılmış harika bir kitap okudum. Aşkı böylesine anlatan bir kitaba daha önce rastlamamıştım. Cem Göksel Özargun kaleminden Şah. Mat. Aşk. Sevgili yazarımız bu kitabında aşkı sıradan bir şekilde değil; felsefi derinliği, psikolojik boyutları ve bilimsel araştırmalarla ele alıyor. Kitabın dili akıcı ve sade; öyle ki herkes keyifle okuyabilir. Özellikle satırların altını çizmeyi sevenler, bu eserde bolca durup düşünmek isteyecek. Ünlü yazar, şair, düşünür ve filozoflardan yaptığı anlamlı alıntılarla konuları daha da zenginleştirmiş. Bu kitabı okurken kendimi çok özel bir yolculuğun içinde hissettim. Aşka inancını kaybetmiş olanların bu eserle yeniden umut bulacağına inanıyorum. Sonuç olarak, aşkı sadece duygusal yönüyle değil, aynı zamanda düşünsel ve bilimsel boyutlarıyla ele almak ve aşkı derinlemesine kavramak, onun içinde kendini keşfetmek isteyenlere gönülden tavsiye ederim. #alıntı "Aşk aniden gelmeli diye düşündü; büyük gök gürültüleri ve şimşeklerle hayatın üzerine inen, onu altüst eden, iradeyi bir yaprak gibi söküp atan ve tüm kalbi uçuruma savuran göksel bir kasırga gibi..." ~Gustave Flaubert~ "Sevdiğinin bir başkasıyla mutlu olduğunu görmekten daha acı bir şey varsa, o da sevdiğinin seninle mutsuz olduğunu görmektir." ~Anonim~ "Biri bana âşıklık nedir diye sordu. Dedim ki: Ben ol da bil." Sen âşıklığı nasıl bilebilirsin ki?
2025 157. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2025 19:35
Cem Göksel Özargun’un Şah. Mat. Aşk. kitabı, ilk sayfasından itibaren insanı içine çeken, sadece “aşk”ı değil; aşkın gölgesinde gizlenen korkuları, bağımlılıkları, hataları ve en önemlisi kendini bulma yolculuğunu anlatıyor. Benim için bu kitabı özel kılan şey, aşkı tek bir pencereden göstermemesi. Bir yandan mitolojiye uzanıyor, Aristofanes’in “yarım insanlar” mitini anlatıyor; bir yandan tasavvuftan örnekler veriyor, Hallâc-ı Mansur’un ilahi aşkına dokunuyor. Ama aynı zamanda modern psikoloji ve bilimsel araştırmalara da yer veriyor. Yani hem kalbe hem akla seslenen, çok katmanlı bir anlatım var. Okurken sık sık kalemimi elime aldım; altını çizmediğim sayfa neredeyse kalmadı. Çünkü bazen bir cümleyle yıllardır içimde dolaşan duyguları dile getirmiş gibiydi. “Ben de tam böyle hissediyorum ama hiç bu kadar güzel anlatamazdım” dediğim çok yer oldu. Kitap bana hem eski ilişkilerimi sorgulattı hem de kendi seçimlerimin nedenlerini görmemi sağladı. Yanlış kişiye âşık olmanın aslında sadece bir kalp meselesi değil, aynı zamanda bir “kendini tanımama” meselesi olduğunu fark ettim. Yazarın dili çok şiirsel, çok estetik. Bazı paragraflar neredeyse bir şiir gibi akıyor. Okurken sadece içerikten değil, cümlelerin güzelliğinden de etkileniyorsunuz. Bir yandan düşündürüyor, bir yandan da duygulandırıyor. Ben kitabı okurken arka planda hep duygusal müzikler açtım ve bazı bölümlerde gerçekten gözlerim doldu. Bu kitap yalnızca bir aşk kitabı değil; aynı zamanda bir “ayna”. Geçmişteki hatalarınızı, yanlış seçimlerinizi, hayal kırıklıklarınızı önünüze koyuyor ama bunu yargılayarak değil, sevgiyle yapıyor. Sizi sorgulatıyor, düşündürüyor, bazen de teselli ediyor. Cem Göksel Özargun’un kalemi daha önce de kalbime dokunmuştu ama bu kitapla bir kez daha anladım ki, o aşkı sadece