2025 67. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2025 10:39
Her kitap, her okura hitap etmek zorunda değil. Sanırım bu kitap da bana göre değildi." Merhaba kitap ailesi! Bugün Seray Şahiner'in popüler kitaplarından "Vatan Millet Samatya" hakkında dürüstçe düşüncelerimi paylaşacağım. Bu bir beğenmeme incelemesi olacak ve nedenlerini açıklayacağım. Umarım sizlerle güzel bir tartışma başlatabiliriz. Neden Beğenmedim? Kitabın merkezinde yoğun bir anne-kız ilişkisi ve bu ilişkinin travmatik boyutları var. Beni hikayenin içine çekmeyi başaramayan, sürekli aynı temanın etrafında dönen bir anlatım hissettim. Karakterlerle bağ kuramadım ve hikayenin bana ne anlatmak istediğini, alt metnini yakalayamadım. Sonuç itibarıyla, kitap bana hiçbir şey katmadı ve okumayı bitirdiğimde "Bu neydi?" sorusuyla baş başa kaldım. Siz Yine de Okuyun! (Belki Siz Severdiniz?) Kitabın bu kadar çok sevilmesinin ve konuşulmasının bir nedeni olmalı. Belki de benim kaçırdığım bir nokta vardır? Eğer; Aile içi karmaşık ilişkileri konu alan kitapları seviyorsanız, Güçlü, travmatik anne figürlerinin anlatıldığı hikayeler ilginizi çekiyorsa, Seray Şahiner'in diline ve anlatım tarzına zaten aşinaysanız, sizin için çok daha keyifli bir okuma deneyimi olabilir. Son Söz: Okumak son derece kişisel bir deneyim. Ben beğenmedim ama bu, kitabın kötü olduğu anlamına gelmez. Sadece bana hitap etmedi. Sizin fikriniz önemli! Bu kitabı okudunuz mu? Siz ne düşünüyorsunuz? Eğer sevdiyseniz, benim anlamadığım nerede, hangi sahnede sizi içine çekti? Bana bir ışık tutun! Yoksa siz de beğenmeyenlerden misiniz? Görüşlerinizi merakla bekliyorum. Belki de bakış açımı değiştirirsiniz!
Vatan Millet SamatyaSeray Şahiner · Doğan Kitap · 20251,438 okunma