2025 6. kitabı
Bizim Yunus'un aziz ruhuna!.. Hani diyor ya Derviş Yunus: " Hak bir gönül verdi bana "Ha!" demeden hayran olur Bir dem gelir şâdân olur Bir dem gelir giryân olur Bir dem sanırsın kış gibi Şol zemheri olmuş gibi Bir dem beşâretten doğar Hoş bağ ile bostan olur " İşte benim gönlümde bu kitabı okurken bir dem geldi şâdân oldu, bir dem geldi giryân oldu. Gönlüm bahtiyar oldu çünkü Yunus'un aşkına şahit oldum. Allah'ım o nasıl aşk, o nasıl sadakati!? ve... o nasıl vuslattı öyle!? Bir dem geldi ağlayan oldum . Allah'ım bu nasıl derttir, nasıl acılardır? Biçare Yunus'un deyimiyle: "Bu ne dert idi, derman bilinmezdi; ya bu ne yare idi zahmı belirmezdi." Ama ne diyordu Âşık Yunus: "Çok ağlattın güldür beni..." "Kerim'dir onarır kulun işini / Ağlatırsa Mevlâ'm yine güldürür..." Evet Mevlâm çok ağlatmış Tapduk Yunus'u ama bu ağlayışlar onu od ile yakarak halden hale yükseltmiş. Velhasıl..Yürüdü Yunus yana yana, gelin görün onu aşk neyledi. Miskin Yunus der ki: Ten fanidir, can ölmez Çün gitti geri gelmez Ölür ise ten ölür Canlar ölesi değil O zaman ben de diyorum ki: Ölmeyen o güzel Canların hayatını okuyalım. Gönlümden dökülen birkaç dua ile bitirmek istiyorum. Rabbim Yunus Emre'ye ve bütün sevdiklerine rahmet eylesin, bizlere de Cennetinde o güzel zâtlarla beraber olabilmeyi nasip etsin. (Amin)
Odİskender Pala · Kapı Yayınları · 202248,8bin okunma
Sitâre
Ve bir itiriraf 🤍 Mihmandar'ı okuduğumda kalbimde İstanbul aşkı❤️🌼🌿 doğmuştu. OD'u okuduğumda da Eskişehir aşkı ☺️🌱🌼 şimdi sıra Allah'ın izniyle Bülbülün Kırk Şarkısı' nda ❤️ Kalbim yeni aşklara hazır mısın?🤗🤍