2025 8. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2025 20:22
Selâmûnaleykûm sevgili kitapseverler!!! Bugün yine bir İngiliz klasiğile karşınızdayız Çoğunuz okumasanızda #janeausten 'i duymuşsunuzdur. Bu kitabı da en bilinen kitabı olan #gururveönyargı. Hikayemiz Elizabeth adındaki hanım kızımızın yaşadığı bölgeye, Darcy adındaki beyfendimizin gelmesi, nahoş bir tanışmanın ardından da Elizabeth'in Darcy'den soğumasıyla başlıyor. Elizabeth'in soğuması diyorum, çünkü Darcy başta kızımızdan etkilenmese de sonradan gönlü tepetaklak oluyor. Hikaye çoğunlukla bu ikisinin arasında geçiyor sanmayın!!! Elizabeth'in 4 kız kardeşi de oldukça hikayenin içerisindeler. Kitap tipik bir aşk klasiği gibi görünse de, dönemin sosyal işleyişini, insan ilişkilerinde statü ve zenginliğin yerini gösterdiğini de göz ardı etmemeliyiz. Karakter yelpazesi oldukça geniş, ancak bu durum yorucu olmaktan ziyade hoş bir çeşitlilik oluşturmuş. Kendi adıma kitabı oldumça beğendim, zaman geçirmek için kaliteli ama yumuşak bir kitap arıyorsanız buyrun. Benim kitaba puanım 10/7.5
Gurur ve ÖnyargıJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,8bin okunma