2025 19. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2025 23:38
Kitabı çok garip hislerle okudum. Ayrılık yaşadığım bir döneme denk geldi belki de tam zamanıydı okumanın. Öncelikle yazarın dilini çok beğendim bu sebeple diğer kitaplarına da göz atacağım. Fakat kitabı okurken bu yaş farkı meselesi okurken beni rahatsız etti. Ana karakter de bu tür duygularla savaşıyor zaten yazar belki de bunu vermek istedi bilmiyorum. Biz hikayeyi ve Nihali hep Enderin gözünden okuyoruz ama bir bakıyoruz Nihal çok farklı bir hayata sahip başka dertleri var Ender belki de bir figüran onun hayatında. Bunun yanında Çetin ve Nşhalin ilişkisini pek bilmiyoruz ama sonunda aslında daha yakın olduklarını görüyoruz. Keşke hikayeyi Çetinin ağızından da dinleme şansımız olsaydı Nihalşn hayatına ve kakrakterine safece enderin gözünden bakmadan onun yaşamını da düşüncelerini de bilseydik. Kitapta tıpkı gerçek hayat gibi sadece kendi bildiğimiz ve gördüğümiz ve düşündüğümüz şeylerle kısııtlı kaldığımızı hissettiriyor bir yerde. Günlük yaşamımıza başkalarının hayatında önemli olduğumuzu düşünürken bir bakmışız sadece bir figüran veya geçici bir role sahibiz. Son olarak kitabın Ankara'da geçmesi ve tanıdık mekanlarla karşılaşmak beni o kadar mutlu etti ki
Bizim Büyük ÇaresizliğimizBarış Bıçakçı · İletişim Yayınevi · 202010bin okunma