Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 25 Eylül 2025 16:20 Bu ay iki tane Doğan Cüceloğlu kitabını eş zamanlı okudum, daha önceki hislerimde kısmi değişiklik var ama durağan bir anlatım olduğunu yineleyerek başlıyorum incelememe.
İki yazarın çeşitli semtlerde buluşarak uzun zaman diliminde kaydettikleri sohbetlerinin derlemesinden oluşuyor bu kitap, konusu net: Öğretmen olmak. Bunu bazen tartışarak (kavga etmekle karıştırılmasın, nedense ülkemizde bu kelimenin anlamı hep negatif yüklü halbuki anlamı: karşılıklı fikir alışverişi yapmak & savunmak) bazense yaşanmış öğretmen-öğrenci hikayeleri üzerine konuşarak yapıyorlar. Eğitim yuvalarından birinde çalışan biri olarak hocalarımın üstüne basa basa defalarca söylediği şeyi açık & net görebiliyorum: *Öğretmen Olmak & Öğretmen Olarak Çalışmak*, birbirinden o kadar farklı ki... Bu konuda çok doluyum, 2.kategoride olan meslektaşlarım hem öğrenciye, hem veliye, hem çalışma arkadaşlarına, kısaca tüm vatana zarar veriyor.
Umarım hakkını vererek devam etmeye çalışan canım Öğretmenler* sabretmeye devam eder, vazgeçmezler
Umarım her şeyiyle kalbini vermiş olan can meslektaşlarım bir an evvel yerlerini alırlar & bize de güç verirler
Umarım ilk öğretmenin, çocuklarına dokunan ebeveynlerin kendileri olduğunu bilen aileler çoğalır (Takip ettiklerim & takipçilerimden gördüğüm aile-çocuk okuma oranları beni cesaretlendiriyor )
Ziyan etmeyelim ne zamanımızı, ne düşüncelerimizi, ne kaynaklarımızı, ne can*larımızı. İyi Okuduğunuz için teşekkür ederim, iyi ki varsınız