Yeni gelmedim geri geldim
2025 38. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2025 11:41
Son zamanlarda yoğun olarak çalıştığım için kitap okumaya çok az vakit ayırabiliyorum.Hal böyle olunca normalde 3-5 günde bitireceğim kitap tam 22 günümü aldı.Neyseki daha az yoğun olduğum günlerde daha uzun sürede bitirdiğim kitaplar olmuştu,o yüzden bu durum beni çok üzmedi. Kitabı iki bölüme ayırmak gerekiyor bence: Polislerin soruşturma için görevlendirildiği kısımdan öncesi ve sonrası diye. Öncesi gayet oturaklı ve kendi içinde tutarlı bir şekilde ilerlerken sonrası bir anda karmaşık bir hale geliyor.İkinci kısım kitabı daha ilginç hale getirmek için ıkınmaktan ibaret.Ve bence yazar bakmış ki bu kitabın sonunu doğru düzgün bağlayamayacağım neden bir önceki kitabın ününü kullanıp işin içinden çıkmayayım ki demiş.(Bakınız "Körlük") Bıraksaydın da bu kitap kendi yolunda ilerleseydi sayın Jose.Bu kitabın öznesi de başkent insanı olsaydı.Ne diye iş döndü dolaştı yine bir önceki kitabın egemenliğine girdi sanki. Bu kitabın anlatmak istediklerini anlatmak için böyle bir şeye ihtiyacı yoktu.Siz de bunu başka şekilde halledebilecek kalibrede bir yazarsınız sayın Saramago,biliyoruz yani. İlk bölümün sonuna kadar kitabın puanını haksızlık olarak görüyordum ama ikinci bölüm neden öyle olduğunu gösterdi. Yine de okumaya değer.Okunur.Okuyun
GörmekJosé Saramago · Kırmızıkedi Yayınevi · 202422,8bin okunma