Sizi görüyorum. Tek başına değilsiniz ✮⋆˙
2025 22. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2025 22:01
Kitabın anlatmak istedikleri (benim yorumumla): Bu dünya bi kesimi görmez,duymaz,hissetmez peki bu kesime ne olucak ? İnsanlar bakışlarıyla sözleriyle bir çok insanın yüreğine dokunur bu dokunuş bazen nazikçe bazen de sert ve kabaca olur eğer ikinci türden dokunurlarsa etkileri kat kat hissedilir. Nasıl mı anlatayım özgüven, özsaygı,anksiyete bu kelimeler ne kadar günümüzde insanlar tarafından basit görülse de asla hafife alınacak kelimeler değillerdir bir insan eğer kendine karşı olan özsaygısını yitirmişse bir başka biri ona saygı göstermez ve bu durum kişiyi özgüvensizliğe iter çünkü yargılanmaktan korkacağı için hep adım atmaktan geri kalacak korkacaktır insanların iğneliyici bakışları , sözleri onu hep daha dibe itecek kendi dünyasında düşünceleri ile boğuşacaktır. Bi insanın düşünceleriyle saatlerce hatta günlerce boğuşması ne demek bilirmisiniz ? Boğulacak gibi olursunuz çünkü nefes almaya çalışmaktan bile korkarsınız ya o nefesi almayı bile haketmiyosam ? Toplum , mükemmelliyetçilik algısı, aile baskısı, arkadaş çevresi, okul daha bir çok etken nefes almayı bile zorlaştırıyor insanlar standartlara uymayınca " garip,tuhaf " diye adlandırılıyo ancak bi sorum var asıl olan ne yani "garip" olamayan ? Umarım bir gün kimsenin yargılanmadan yaşadığı bir dünya da uyanırım yalnız kalmayı tercih etmek kötü bir şey değildir ancak yalnızlaştırılmak... lütfen insanlar ile diyalog halindeyken sözlerinizin karşısındakini nasıl etkileyeceğini düşünün size çok alçakkgönüllü olun fln demiyorum sadece ölçülü konuşun. Kitap bir yerlerde sıkışıp kalmış nefes almaya çalışan ağlarken sesini kısmaya konuşurken sesini yükseltmeye çalışan herkese iyi gelicek. ✮⋆˙
BisküviKim Sun Mi · Athica Yayınları · 202556 okunma