2025 34. kitabı
Selaaamm yeni güzel ve etkileyici bir aşk adam kitabıyla geldim.Kürşat Başar'ın bir kadının gözünden de,bir erkeğin gözünden de duyguların analizini ve anlatımı o kadar güzel ve sadece yapar ki,aşka aşık olan biri bile olabilirsiniz. Hayatın en kırılgan anlarında,bir melodiyle hem geçmişe hem de kalbinin en derinlerine gittiğimiz anlar vardır ve kitabımızın kahramanı o melodiden yola çıkarak paylaşıyor hikayesini bizlerle... Başucumda Müzik kitabı her ne kadar bir dönem romanı olsa da karakter anlatımları,o karakterlerin yansıtılması ve duyguları o kadar yalın ki kitabı okumakla kalmıyor ; bir film tadında izliyor ve yaşıyorsunuz.Başucumda Müzik, yalnızlığın, aşkın ve kaybedişlerin arasına gizlenmiş duygusal bir yolculuk.Kürşat Başar, kelimeleri adeta notalar gibi işliyor ve zaman saksafonuyla,caz müziğin taaa içinize dokunan melodileriyle kimi zaman hüzünlü bir şarkı, kimi zaman ise kalbe dokunan bir şarkı çalıyor hepimize Bir röportajında, "Romanda aşkın yasak olmasından ziyade iki insanın bu duyguya direnemeyip yaşamaları anlatılıyor.",demişti Kürşat Başar ve kitapta bunu o kadar açıkca görüyorsunuz ki,aşkın iki tarafına da kızamıyor,yer yer onlarla birlikte kalbiniz pır pır ediyor. Bu roman, sadece bir aşk hikâyesi olmaktan çıkarak;hatırlamanın, unutmamanın ve duyguların sesini dinlemenin romanı.Kahramanların iç dünyasıyla birlikte okur da kendi sessizliğine,kendi “başucundaki müziğe” kulak vermek zorunda kalıyor.Kahramanlar arasındaki çekim,engellerle daha da derinleşiyor;yasak aşkın büyüsü, okuyucuyu hem meraklandırıyor hem de duygusal olarak sarıyor. Her satırda hem kalp atışlarını hem de dönemin sessiz ama etkileyici gerilimini hissediyorsunuz. Bu roman, yasak bir aşkla politik hayatın iç içe geçtiği,tutkuların ve vicdanın sınandığı bir dünyaya davet ediyor. Duygulara gem vurulabilir miydi ya da görmezden gelinebilir miydi aşk?
Başucumda MüzikKürşat Başar · Everest Yayınları · 20197,4bin okunma