Kürşat Başar
Romanın anlatıcısı görevini de üstlenen kadın kahraman, tayyareci olma hayalleri kurduğu henüz çocuk sayılabilecek yaşlarını sürerken ailesini bile şaşırtan bir kararla geleceği parlak bir hariciyeci ile evlenmiş, kocası Turgut’un mesleği gereği gençliğinin büyük bir bölümünü yurt dışında geçirmiştir. Bir ara Türkiye’ye gelir genç evliler. Genç, güzel, Amerika görmüş, biraz da uçarı bir kadın 1940’lı yıllar Ankara’sının gösterişli balo salonlarında elbette ilgi uyandıracak, kocasını sevmekle birlikte aşkı hiç tatmamış genç kadın, yine bir balo gecesi siyasi kariyeri kadar çapkınlığı ile de tanınan Fuat’la karşılaştığında bulacaktır o aşkı. Ne var ki, evli bir kadın sorumluluğuyla, karısından boşanıp kendisi ile evlenmek isteyen Fuat’ı cevapsız bırakacak, kocası ile yeniden yurt dışına gitmeyi seçecek, aşkları ise apaçık dillendirilmeksizin mektuplarla ateşlenecektir. Türkiye’de yeni bir dönem açılıp Demokrat Parti iktidarı devir aldığında, Fuat, Menderes hükümetinin önemli bir bakanıdır. Kadınsa tekdüzeleşen evliliğinden bıkmıştır artık. Fuat’ın ısrarlı takibi sonunda beklenen olur; Fuat’tan hamile kaldığını anladığında, çocuğunu doğurmayı göze alamamakla birlikte kocasını terk eder. Bundan sonra hiçbir zaman bir çatı altında yaşamaksızın sürdürürler ilişkilerini; ta ki 27 Mayıs darbesine kadar. Fuat, Menderes ile birlikte idama mahkum edilen ve hayatı idam sehpasında noktalanan iki bakandan birisidir…
440 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2003

Başucumda Müzik - Kürşat Başar
8/10 puan verdi
"Sormak isteyip de soramadıklarımız, tam söyleyecekken vazgeçtiğimiz sözleri, bir başka zamana ertelediğimiz hayalleri, o an için bizi engelleyen birşey yüzünden hep pişmanlık duyduğumuz ne
496 syf.
Puan vermedi
Yazar Kürşat Başar, bir erkek olmasına rağmen gerçek yaşanmış bu olayları bayan ağzıyla nasıl anlatabilmiş böyle hayran kaldım. Çok iyi empatiyle yaklaşabilmiş. Kesinlikle çok etkileyiciydi. Ayrıca çok eskilerde kalmış bir Türk filmi izlemiş oldum adeta.
Başucumda Müzik - Midi BoyKürşat Başar · Everest Yayınları · 20197bin okunma
10/10 puan verdi
"Hep şaştılar, Herkes..Bütün hayatım boyunca arkamdan gelen o dedikoduları duydum. Nereye girsem sanki birdenbire konuşmaların kesildiğini anladım. Ama anlamadıkları şuydu; bazı insanlar
Puan vermedi
Ben Aslında bu kitaba farklı bir yorum hazırlamıştım daha doğrusu klasik kitabın konusunu anlatan 27 Mayıs darbesi sonrası idam edilen dışişleri bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun yasak aşkından eslinen Kitap diye ama vaz geçtim. AŞK Bir insan gerçekten aşıksa politikanın, yasağın, imkansızlığın, yaş farkının, evli oluşunun gelir geçer ahlak kurallarının, toplum dayatmalarının.....Hiç birinin önemi yok çünkü bunların hiçbiri aşka engel değil . Aşk varsa aklın kalbine hükmedemez. Kitap bunu o kadar güzel anlatmışki konunsunun, kahramanların politikanın hiç bir önemi yok çünkü bunların hiç biri o aşkın yaşanmasına engel olamadı. Kitap aşkın en saf en temiz duygu olduğunu önünde hiç bir engelin duramayacağını gözünün aşktan başka hiç bir şeyi görmediğini o kadar güzel saf temiz cümlelere bizlere aktarıyor ki bitmeden elimden bırakamadım. Niye bitti diye de gerçekten sinirlendim. Okumayanlara şiddetle tavsiye ederim Kitapla kalın
8/10 puan verdi
Çok emin değilim ama 2007 yazında ilk olarak okuduğum bir kitap. Zaten hep yakın dönem Türk Tarihini merak ettiğim için bir solukta okumuştum. Okurken ise en önemlisi bir erkeğin bir kadını bu kadar güzel anlatmasına şaşırmıştım. Kitapta ki kahramanların var olduğu ve olay örgüsü beni çok etkilemişti. Geçen yıl pandemi başladığında tekrar okuduğumda aynı şekilde etkilenmedim. Aslında bir kadının gerçek aşkı bulması ve herşeye rağmen yasak aşkı uğruna ailesi ve toplumla yaşadıklarını anlatıyor. Daha sonra kahramanların hayat hikayelerini okuyarak olayları daha fazla yerli yerine oturttum. Zaten biyografi okumayı severim ama bu kitapta beni çeken o döneme ait siyasi olgu çok fazla anlatılmamasını bir eksiklik olarak düşünüyorum. Okumanızı tavsiye ederim.
456 syf.
Puan vermedi
Öncelikle şöyle bir giriş yapmak istiyorum bu kitaba önyargı ile başlamıştım yasak ilişkiyi anlatan bir kitap gibi gelmişti bana dışarıdan bakıldığında kabataslak bir tabir olarak ama içine girdiğinde o kadar aslında derin duygulara İnen bir kitaptı ki gerçekten beni çok etkiledi. Yani insanın sevgiyi hayatta bir kez bulabileceğini ve bir insanı sevdiğinde onun için her şeyi göze alabileceğini kendinden vazgeçebileceğini yaptığını yanlış olduğunu bile bile yapacağını çünkü onun için her şeyi yapacağını düşündüğüne kendine zarar verse bile çevreden onca laf duysa bile kendinden vazgeçmek zorunda kalsa bile başka birini ilk sıraya koyabilirmiş ben bunu anladım Duygu aktarımları insanı o olayın içine çekmesi o kadar güzeldi ki yani yeri geldi karakterle birlikte ağladım yeri geldi onun heyecanını ortak oldum yani önyargı ile başladığım bir kitaptan bunca derinlemesine duygular hissedebileceğimi düşünmemiştim açıkçası. Ve bir de öğrendiğim şöyle bir şey var ki hiçbir zaman başka bir duygudan kurtulmak için başka birine harcamamalıyız çünkü zaten duygular eninde sonunda açığa çıkıyor bunları bastırmak asla doğru değil çünkü bastırılamıyor zaten ve yeni bir kişi hayatımıza aldığımızda da aslında onun da hayatını bir yönden mahvetmiş oluyoruz zaten bunun sonu sürmüyor devamı gelmiyor daha çok konudan değil de bana hissettirdiklerinden bahsetmek istemiştim aslında çünkü spoiler de vermek istemiyorum. Ama ön yargı burada bile insana neler kaybettirebilir bunu gördüm çünkü ben önyargımı dinleyip okumasaydım bunu mu okuyacağım deseydim bu kadar içindeki derin konuları anlayamazdım.
Başucumda MüzikKürşat Başar · İş Bankası Kültür Yayınları · 20037bin okunma
başucumda müzik inceleme
496 syf.
1/10 puan verdi
Nereden başlayacağımı bilmediğim kitap... Romana yapılmış incelemeleri -genel olarak olumlu yorumlar yapılmıştı- okuduktan sonra başladım ve bir haftada bitirebildim. Yarım bırakmayı çok düşündüm çünkü sayfalar ilerledikçe ana karakter beni çıldırttı. İğrenç bir yasak aşk ilişkisi anlatılıyor kitapta. Kürşat Başar'ın anlatım gücünü sevdim, kelime ve cümle kullanımları çok iyi olsa da anlatılan hikâyeyi sevemedim. Bayağı, zorlama ve fazla romantize edilmiş "yasak aşk"ın anlatıldığı eseri zaman kaybı olarak görüyorum, tavsiye etmem. Ayrıca romanın gerçek bir hikâyeden yola çıkılarak yazılması daha da rahatsız etti. " Ben böyleyim, evet hepsini yaptım, kocamı aldattım, evli bir adamla beraber oldum, kaçıp tatile gittim, şimdi de boşanıyorum, üstelik bunlar henüz bildikleriniz... Ne yapayım, öleyim mi? Hem eğer bilmek istiyorsanız söyleyeyim, eğer başkaları üzülmeyecek olsaydı daha kim bilir neler yapardım... " (388. sayfadan alıntıdır.)
Ayfer Tilbaç
Ayfer Tilbaç
Başucumda Müzik - Midi BoyKürşat Başar · Everest Yayınları · 20197bin okunma
BİR SALIN ŞU 'AŞK'I
Puan vermedi
Romantik aşk romanı severlere hitap eden bir kitap. Bir de gerçek hayattan uyarlanmış ki ımm tadından yenmez. Menderes döneminin bakanlarından biri olan Fuat -hatta idam edilmiş bu bakan- romanın
6/10 puan verdi
Arka planında yoğun aşk havası olan, tarihi bir romandı. Duygular, ne kadar değişken gibi görünsede aynı seyirde ilerleyen ruhsal gel gitlerdi. Kişisel olarak aşkın bir kadını bu denli kör etmiş olmasını ve bunu neredeyse içsel bir kabullenmeyle bağlanmayla karşılamasını hoş bulmadım. Buna rağmen yazarın bir kadının duygularını bu kadar iyi anlatabilmesi sıradışıydı.
8/10 puan verdi
Tüm kitabı sanki bir yerde tanımadığım biriyle mahsur kalmış ve yardım gelene kadar ki o süreçte karşımdakinin hayat hikayesini dinlemiş gibi bitirdim. Yaşadıklarını anlatırken yüzeysel ama içinde derin şekilde hissettiğine eminim. Ve dikkatimi çeken de bu kişiyle ismen hiç tanışmamış olmamız. Hani bazen biriyle bir anda sohbet tutturursunuz ama ismini sormak hiç aklınıza gelmez, sonra ayrıldığınızda ismi neydi ki acaba dersiniz? Ben de bu şekilde sohbet ettiğim kişinin ismini bilmiyorum ama tüm hayatına duygularına ve içten konuşmalarıyla birlikte hakimdim. Kafamı kurcalayan diğer bir mesele de, yüz yüz elli sayfa boyunca devam eden bir kadının duyguları. Kürşat Başar'a bunu sürükleyici bir şekilde nasıl yazabildigini sormak isterdim... Başlarda bir miktar önyargı ile başlamış olsam da kitap benim önyargıma bile gerek bırakmadan aktı gitti sanki.. yıllar sonra birinin bana anlatmış olduğu bu hikayeyi yüzümde oluşan ince tebessümle hatırlayacağım ve hala isminin ne olduğunu tahmin etmeye çalışarak. Sizde okursanız bu romanı, benden Fuat'a selam söylersiniz :) Keyifli okumalar ;)

Kürşat BaşarYazar · 16 kitap
Kürşat Başar, 1963'te İstanbul'da doğdu. İstanbul, Ankara, Lefkoşa ve Ağrı - Doğubeyazıt'ta tamamladığı ilk ve orta öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünü bitirdi. Çeşitli basın kuruluşlarında çalıştı. 1989 yılında yayımladığı Kış İkindisinin Evinde adlı ilk kitabıyla Haldun Taner Öykü Ödülü'nü kazandı. Kürşat Başarr gazeteciliğe üniversitede felsefe okurken cep harçlığını kazanmak için Hürriyet Gazetesi'nde çalışmaya başlamıştır. Gösteri adlı edebiyat dergisini 1985'lerde zirveye taşıyan grubun as elemanıdır. Kürşat Başar gazete ve dergi yöneticiliği de yapmıstır. Tempo dergisi tiraj rekoru kırdığı yıllarda derginin genel yayın yönetmenidir. Yeni Yüzyıl, Star ve Akşam gazetelerinde yazıları arka kapaktan okuyucuyla buluşurdu. Yazıları mail ortamında gezmeye başlayan ilk gazetecilerdendir. 1990 yılında Konuştuğumuz Gibi Uzaklara, 1992'de Sen olsaydın yapmazdın, biliyorum, 1996'da Aşkı Bulmanın ve Korumanın Yolları adlı romanları yayımlandı. Yazı ve denemelerinin bir bölümünü İğreti Yaşamlar adlı kitabında topladı. 2003 yılında Başucumda Müzik, 2006 yılındada yine yazı ve denemelerinden oluşan Çok Güldük Ağlamayalım adlı kitabı yayınlanmıştır NTV'de "Siyaset Hakkında Her Şey" adlı televizyon programını Çiğdem Anat ile birlikte hazırlayıp sunmuştur. Kanaltürk'te Kürşat Başar'la adlı televizyon programını sunmuştur. Cnn Türk ve Fox Tv'de kendi adını taşıyan programlar yapmıştır. Cumhuriyet Gazetesi'nde "Hayal ve Gerçek" adlı köşesinde yazmıştır. İyi derecede saksafon çalan yazar önemli müzisyenlerle birçok konser vermektedir. 2014 yılında Turkmax Gurme kanalında her zamanki formatıyla program sunmaya başlamıştır. 2014 Haziran ayında 11 yıl aradan sonra yeni romanı "Yaz", Everest Yayınları'ndan çıkmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.