Cep Boy

Kürşat Başar

Sürükleyici
2022 23. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2022 09:52
"Meğerse büyümek o kadar güzel bir şey değilmiş." ▪️Kürşat Başar'ın Başucumda Müzik kitabı.. Küçük yaşlarda hiç tanımadığı zengin bir iş adamı ile evlenen baş karakterimiz.. Bunu hiç düşünmeden kabul ediyor. Ve çocuk yaşta. Ne kadar ailesinin engel de olsa o kabul ediyor. Hem de çok uzak yerde yaşamayı kabul edip. Ailesinden çok uzak yerde. Amerika'da.. İş adamı diplomat olan eşi Turgut bey, onu prensesler gibi yaşatıyor. O yemekten yemeğe,o kokteyli partilerden oraya.. Bitmek bilmeyen toplantılara götürüyor. Her istediği de oluyor hanfendinin.. Onu herkes çocuk gibi görüyor. Nedense olayı anlatan karakter kendinden bahsederken hiç kendi adından söz etmiyor. Sıcak anlatımı ile bir arkadaşınızı dinliyormuş gibi oluyorsunuz. Zamanla bu karakterimiz küçükken mahallelerinde her kadının beğendiği Fuat abisine aşık oluyor. Küçükken ona dair kurduğu hayaller var tabi işin içerisinde. Ama nereden bilecek ki, Turgut bey'le evliyken ona tekrar aşık olacağını... Oysa ki kendinden büyük bu Fuat. Fuat onun küçüklüğünü biliyor, küçükken önüne düşmüş çok heyecanlanmıştı bizim hanımefendi, zamanla gönülleri birbirlerine düşeceğini bilebilirler miydi ki? Hem Turgut bey'le evli hem de Fuat'a aşık devam eder miydi bu evlilik? Aynı zamanda Turgut bey'le Fuat iş arkadaşı olmaları onları birbirine daha çok yakınlaştırmıştı. Fuat'a gizli gizli yazdığı aşk mektupları yazdıracak kadar.. Yazıyordu ama Fuat hem evli hem de çocukları vardı. Görücü usulüyle evlendiği Turgut bey ile Fuat arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktı? O kadar akıcı bir kitap ki 3 gündür elimden düşmedi.Bayıldım kitaba. Sonu yine beni şaşırtan bir sonla bitti.. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
2020 4. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2020 15:14
Çocukluğunun sıradan başlayan bir gününde hayatının aşkı olacak kişiyi gören bir çocuk hayal edin ama hayatının aşkının onu, imkansızlıkların kapısını aralayarak yeni bir yaşama davet ettiğini de. Kendisine ilk gelen kişiyle evlenmeyi kabul eden uçarı kaçarı kızımız ve çocukluğundaki adamın bir baloda karşılaşması ile aldatmalar ve metres hayatı başlıyor. Yurt dışında farklı farklı şehirlerde buluşuyorlar ve birbirlerine çok aşıklar. Adamımız bir politikacı ve kızdan oldukça büyük. Bütün sıkıntılara rağmen aşklarını yaşamaya çalışıyorlar. Siyasetin oldukça çalkantılı olduğu bu dönemde aşkın önüne gelebilecek engelleri okuyacaksınız. Aynı zamanda bu çalkantı ailelerde de var çünkü başlangıçta ikisi de evli! Asıl ilginç olan yanı ise okurun hangi tarafta yer alacağını seçememesi. Ben tam ortadaydım. Ne büyük bir aşka göz yumabildim ne de aldatılan insanların gururuna. Çok çok akıcı bir roman değil, betimlemeleri her sayfada görebilirsiniz ama asla sıkmıyor sizi. Sindire sindire yaşanabilecek bir yapıt.
2020 23. kitabı
Okunma: 01 Temmuz 2020 11:54
Kitabı okumaya başlarken biraz sıkılmıştım artık olaylar başlasın diye. Daha sonra okudukça kadının iç dünyasının anlatılması tüm kitap boyunca hoşuma gitti. Yazarın üslubu biraz farklı geldi bana gelecekten tüyolar vermesi, geçmişe gitmesi merakımı körükler sandım ama aksine daha da merak ettim neler olacağını. Kitabı gerçekten çok sevdim bir kadının kendi hayatından fedakarlıklar yapması aşkı için ve bu gizli aşka tanık olabilmek bir ayrıcalık gibiydi. Bu kitabı insan aşıkken okumalı ancak öyle anlar onca fedakarlığı... Sonundaysa öyle bir ruh haline girdim ki sanki dünyam başıma yıkıldı ama ben bunu bilerek yaşamak zorundaydım...
Puan vermedi·440 syf.·
2019 21. kitabı
Menderes Döneminde bir bakanın aşkını öteki kadının gözüyle okuyacaksınız. Dönemin karmaşasından uzak koyu bir aşk hikayesi aslında anlatılan. Akıcı bir dil ile sürükleyici bir tarza yazılmış.
Kürşat Başar/Başucumda Müzik
2023 28. kitabı
Başucumda Müzik Kürşat Başar Evli bir dışişleri bakanı ile yine evli bir dışişleri bürokrat karısının yasak aşkını anlatıyor. (Menderes zamaninda Demokrat Parti'nin dışişleri bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun Vesamet Kutlu ile yasak aşkı gercek hikayeden kurgulanmis.) 1950-1960 dönemine ait politik bütün gelişmeler, idamla geride kalan hayatlar...Yazarin bir erkek olarak bir kadın ruhunu bu kadar detayli anlatabilmesi takdire şayan...Oldukca surukleyici akıcı bir kitap.
Hikaye-Öykü
2022 39. kitabı
Bir genç kızın kendinden yaşça büyük dönemin siyasetçilerinden biriyle yaşadığı yasak aşk, bu aşk uğruna evliliğini bitirmesi ve en sonunda askeri darbeyle sevdiği adamın idam edilmesiyle sonra eren bir birliktelik..
2020 25. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2020 23:26
''Hem zaten anılar neye yarar ki? Yaşanmış şeylerin artık bittiğini, bir daha yaşanmayacağını, zamanın bir yerinde, ulaşılmaz bir parçasında kaldığını anlamaya mı?'' 1950'li yıllarda geçen bir aşk hikayesi anlatılıyor Başucumda Müzik'te - genç bir kadın ve ondan yaşça büyük bir adamın yasak aşkı. Aradaki yaş farkı ve koşullar nedeniyle karakterlerle empati kurmakta zorlansam da, yazarın kullandığı dilin güzelliği ve anlatış biçimini çok beğendim. Kitapta adı asla geçmeyen ana karakterimiz, kendinden yaşça büyük ve evli bir adama aşık olmanın nasıl bir şey olduğunu ve duygularını çok güzel dile getiriyor. Tarihten birçok ayrıntıyı da kitaba yansıtan yazar, kurguyu o dönemdeki Türkiye siyaset tarihine bağlıyor. Ana karakterin aşık olduğu adam- Fuat - Menderes'e çok yakın olan politikacılardan biri. Siyaset ve gündem çok karışık olsa da bu iki aşık her şeyden kaçıp birlikte olabildikleri her anda mutlu ama Menderes'i idama götüren olaylardan Fuat da çok kötü bir şekilde etkileniyor. Son sayfalar oldukça derin ve duygusaldı, oldukça etkileyiciydi. Kısacası kitabı ve kurguyu sevdim, beklediğim kadar etkilenmesem de yazarın diğer kitaplarına bir şans vermek isterim.
Başucumda MüzikKürşat Başar · Everest Yayınları · 07,4bin okunma
İnsan kimi seveceğini seçebilir mi ? Seçemiyormuş.
2022 50. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2022 00:05
Romanımız Fatin Rüştü Zorlu ve yasak aşkı Vesamet Kutlu nun yaşamından yola çıkılarak hazırlanmış. Bilmeyenler için (Ben de bilmediğimden) Fatin Rüştü Zorlu Adnan Menderes’le birlikte idam edilen dönemin dış işleri bakanı. Bununla birlikte büyük spoi vermiş olsam da zaten kitabı okuduğunuzda bunun ufak bir detay olduğunu anlayacaksınız:) Kitabın diline kurgusuna baktığımda ben de bir Ayşe Kulin okuyormuşum hissi yarattı. En takdire şayan kısımlarından biri, erkek bir yazarın kadının dilinden romanı ustaca aktarabilmesi olmuş. Yazarın bir başarısı da değer yargılarınıza ince bir dokunuşu olmuş. Yasak aşkı size öyle bir biçimde sunuyor ki kime niye kızacağınızı kestiremiyorsunuz. Okunası güzel bir kitap. Keyifli okumalar..
Başucumda MüzikKürşat Başar · Everest Yayınları · 07,4bin okunma
07 Ekim 2024 te başladım. Fakat yarım bıraktım. Bir arkadaşımın önerisi üzerine almıstım. Çok romantik bir dilde yazıldığı için belki de yarım kaldı. Bir kadının iç dünyasını bu kadar iyi anlatan erkek yazarla karşılaşmak çok iyi.
Düşünce
2008 4. kitabı
Okunma: 26 Mart 2008 00:01
Okuduğum ilk Kürşat Başar romanıydı.. Bir kadının ağzıdan anlatılmış su gibi roman. Hem 1900lerin ortalarında ne zamanlardan geçmişiz hem de ne aşklar yaşamışız Bir de kitabıma imza aldim kendisinden şöyle yazmış: Çağla için ; Başucunda hep en sevdiklerin olsun ♡

Kürşat BaşarYazar · 16 kitap
Kürşat Başar, 1963'te İstanbul'da doğdu. İstanbul, Ankara, Lefkoşa ve Ağrı - Doğubeyazıt'ta tamamladığı ilk ve orta öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünü bitirdi. Çeşitli basın kuruluşlarında çalıştı. 1989 yılında yayımladığı Kış İkindisinin Evinde adlı ilk kitabıyla Haldun Taner Öykü Ödülü'nü kazandı. Kürşat Başarr gazeteciliğe üniversitede felsefe okurken cep harçlığını kazanmak için Hürriyet Gazetesi'nde çalışmaya başlamıştır. Gösteri adlı edebiyat dergisini 1985'lerde zirveye taşıyan grubun as elemanıdır. Kürşat Başar gazete ve dergi yöneticiliği de yapmıstır. Tempo dergisi tiraj rekoru kırdığı yıllarda derginin genel yayın yönetmenidir. Yeni Yüzyıl, Star ve Akşam gazetelerinde yazıları arka kapaktan okuyucuyla buluşurdu. Yazıları mail ortamında gezmeye başlayan ilk gazetecilerdendir. 1990 yılında Konuştuğumuz Gibi Uzaklara, 1992'de Sen olsaydın yapmazdın, biliyorum, 1996'da Aşkı Bulmanın ve Korumanın Yolları adlı romanları yayımlandı. Yazı ve denemelerinin bir bölümünü İğreti Yaşamlar adlı kitabında topladı. 2003 yılında Başucumda Müzik, 2006 yılındada yine yazı ve denemelerinden oluşan Çok Güldük Ağlamayalım adlı kitabı yayınlanmıştır NTV'de "Siyaset Hakkında Her Şey" adlı televizyon programını Çiğdem Anat ile birlikte hazırlayıp sunmuştur. Kanaltürk'te Kürşat Başar'la adlı televizyon programını sunmuştur. Cnn Türk ve Fox Tv'de kendi adını taşıyan programlar yapmıştır. Cumhuriyet Gazetesi'nde "Hayal ve Gerçek" adlı köşesinde yazmıştır. İyi derecede saksafon çalan yazar önemli müzisyenlerle birçok konser vermektedir. 2014 yılında Turkmax Gurme kanalında her zamanki formatıyla program sunmaya başlamıştır. 2014 Haziran ayında 11 yıl aradan sonra yeni romanı "Yaz", Everest Yayınları'ndan çıkmıştır.