·224 syf.····Okunma: 15 Eylül 2025 00:00 Sevginin menfaate dönüştüğü, saygının azaldığı, sadakatin yitirildiği, güvenin zorlaştığı, boşanmaların giderek arttığı ve evli olanların mutluluklarını sorguladığı bir dönem yaşıyoruz.
Böyle zorlu bir zamanda böylesine zorlu bir karar vermeden önce bin düşünüp bir konuşmamız gerektiğini merhum Doğan hocamız bizlere çok güzel şekilde anlatıyor.
Korku ve değerler kültürü ile öğrendiğim şeyler çok güzel ve anlamlıydı benim için. Özellikle evli çiftlerin evlilik deneyimleriyle ilgili yazdıkları mektuplar ve samimi itirafların kitapta yer alması çok faydalıydı.
Bekarlık ve yalnızlık bazı açılardan çok cazip gelse de yalnızlığın çok daha zor olduğunu bu güzel alıntıyla anlıyoruz:
"Yalnızlığın zehirleyici bir etkisi vardır ve yalnızlık insanı hasta edip erken öldürmektedir."
Sevmek ve sevilmek dünyanın en güzel hislerinden biri hele seven de sevilen de doğru kişiyse.. Gerçek sevgi şöyle bir şey olsa gerek:
"Çok sevdim hocam, öyle çok, öyle güzel sevdim ki beni sevmekten başka çare bırakmadım ona."
Ne kadar seversek sevelim sevmenin de bir sınırının olduğunu şu güzel şiir çok güzel ifade ediyor:
"Kalplerinizi verin, ama teslim almayın birbirinizin kalbini.
Çünkü sadece Hayat'ın avucundadır kalpleriniz.
Birlikte saf tutun, ama yapışmayın birbirinize:
Çünkü tapınağın sütunları da ayrı dururlar,
Ve meşe ile selvi büyüyemez birbirlerinin gölgesinde."
"Unutmayın, sizin ve eşinizin pusulası aynı kuzeyi göstermiyorsa, yaşam yolculuğunuzda tartışma ve çatışmalar kaçınılmaz olacaktır."
Yaşam yolculuğunuzda doğru ve uyumlu, aynı kuzeyi gösteren eşlere sahip olmanız dileğiyle..
Keyifli okumalar..