2025 68. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2025 21:22
Merhaba arkadaşlar Uzun zamandır kitap okuyamıyordum ve sonunda bu kitabı bitirebildim... . Yazar, dört kere rehabilitasyon merkezine yatırılmış bir uyuşturucu bağımlısıydı. Ancak dördüncü yatışında, bir grup terapisti sırasında tuvalete gider ve birden Tanrı'yla yakınlaştığını hisseder ve uyuşturucuyu bırakması için ona yakarır. Başarabileceğine inanır ve başarır da. . Kitaba gün gün yapılacaklardan önce kurallarla başlıyoruz. Kural 1: Dış Dünyadan Kopmak→Bu kural, size kendinizi gözlemleme fırsatı tanımak ve değişim için kendinize kulak vermek için önemlidir. Kural 2: Bildiğiniz Benlikten Vazgeçmek.→ Kendi yapabileceklerinizi fark etmek. Kural 3: Değişmek İçin İstekli Olmak. Kural 4: Önce Tanrı.→ Bir şeyi istemeden önce Tanrıyı hissetmek gerekir. Kural 5: Yer Açmak.→ Yeniliklere yer açmak eski düşünce kalıplarınızı değiştirmek için önemlidir. Mesala "Başarısızım."yerine "Başarılıyım" için yer açmak adına önce "Başarısızım." inancını yok etmelisiniz. 1. Gün: Hayata karışmak, sevmeyi ve bağışlamayı öğrenmek ve daha yüce bir amaç ve anlamla yaşamak için bir gün daha beklemeyin. 2. Gün: Geçmişe dönüp asla söylememiş veya yapmamış olmayı dilediğiniz şeyleri düşünmeye ve sizi mutsuz etmiş, özsaygınızı zedelemiş kararlarınızı gözden geçirmeye başlamalısınız. 3. Gün: Bilinç kanalınızı temiz tutmak için, içinizde birikenleri salıvermeniz gerekir. 4. Gün: Kırgınlık bağlarını kesmezseniz, uzaklaşmak istediğiniz insanlardan kurtulamazsınız. Bağışlayıcı olun. 5. Gün: Bedeninize ve kendinize saygı duyun ve özsaygınızı geliştirin. 6. Gün: Şu anda içinizden geçen tüm duyguları, onları düzeltme, değiştirme veya bastırma arzusuna karşı gelerek hissedin. 7. Gün: Kendinizi kabullenin. Şimdi: Tüm acılarınızın yanlış algıya dayandığını fark edin. 8. Gün: Geride bırakmaya hazır olduğunuz geçmişi bırakın. Özgürleşin. 9. Gün: Ruhunuzdan sadece sizin sorumluğu olduğunuzu fark edin. 10. Gün: Tevazunun gücünün farkına varın. 11. Gün: Şu anda güçlü bir şekilde yaşamak için, hayatı bugün olduğu hâliyle kabullenmelisiniz. Kabul etmemiz gereken ilk gerçek geçmişin değişmeyeceği ikinci gerçek ise kötü olayların yaşandığıdır. 12. Gün: Bugün neyi farklı yapabilirim? Risk al. 13. Gün: Anı yaşa. 14. Gün: Gerçeğin farkına var. 15. Gün: Farkındalık 16. Gün: Tanrının iradesinin ışığından 17. Gün: Şu anda, yaşamınızdan ve kendinizden daha önemli bir şey yok. 18. Gün: Ben değil biz kalıbını kullan. 19. Gün: Ruhunuzun amacını bulun. 20. Gün: Kendinize tanrının merhametiyle yaklaşın. 21. Gün: Kendi rotanızı oluşturun ve hayır demek istediğiniz durumlarda evet demeyin. Ruhun Gücü: Hepimizin ihtiyacı olan huzur. Huzur varsa, sevgi ve merhamet de vardır.
21 Günde Bilinç FormatlamaDebbie Ford · Butik Yayınevi · 201259 okunma