Mutluluğu Ararken Kendini Bulmak...
2025 161. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2025 20:45
Zülfü Livaneli ’nin Mutluluk romanı, üç farklı hayatın kesişiminde derin bir sorgulama yapıyor: Meryem, töre kurbanı olmaya zorlanan genç bir kadın… Cemal, kendi iç çatışmalarıyla boğuşan kuzen… Ve İrfan, yaşamın anlamını arayan bir profesör. Bu üç hikâye, Doğu ile Batı’nın, gelenek ile özgürlüğün, acı ile umudun çarpıcı bir şekilde yüzleşmesini anlatıyor. Zülfü Livaneli ’nin tarzı, hem şiirsel hem de toplumsal. Anadolu’nun kokusunu, İstanbul’un karmaşasını ve insan ruhunun derinliklerini ustalıkla sayfalara taşıyor. Biz okurları yalnızca bir hikâyeye değil; töre, kadın özgürlüğü, inanç, modernlik ve mutluluk kavramlarına dair büyük bir sorgulamaya davet ediyor. Okurken öfke, hüzün ve umut dalga dalga kalbe işliyor. Çünkü Mutluluk yalnızca Meryem’in hikâyesi değil; susturulmuş kadınların, sürüklenen hayatların ve kendini arayan ruhların ortak sesi. Ve sonunda şu soruyla baş başa kalıyorsunuz: Mutluluk, toplumun bize biçtiği rollerin içinde mi saklıdır, yoksa kendi özümüzde mi? Cevap sizde:)) Keyifli okumalar dilerim
MutlulukZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 202043,6bin okunma
Çocuklar inanın inanın çocuklar Güzel günler göreceğiz güneşli günler Motorları maviliklere süreceğiz Güzel günler göreceğiz güneşli günler özet olarak
Tabi ki de kendi özümüzde saklıdır. İçimizde olmayan bir mutluluğu, dışarıya asla yansıtamayız değerli hocam. Her şey bizde başlayıp, biz de bitiyor. Kaleminize sağlık, çok güzel yorumlamışsınız.🥰👌💜🌹
《My Books World》
Bencede tatlım teşekkür ederim🥰💞🪷📚
Mutluluk içimizde saklı kesinlikle içimizdeki çocuğu kimseyi umursamadan mutlu etmeliyiz ki asıl mutluluğu tadalim
《My Books World》
Bencede mutluluk bizde saklamadan özgürce hissedebilmekte...