2025 62. kitabı
Gece Açan Çiçekler Nedense bu kitabı gece paylaşmak istedim. Gecenin sessizliğini ve mum ışıklarının söylediği şarkılar eşliğinde hayal kurmayı sevdiğim için belki... Kim bilir kedimi Canfeda Konağından biri gibi hissettim belki. Belki biraz Halide, biraz da Zeliha, belki de Nihal e yakın buldum kendimi. Handan'ı da unutmamak gerekir.... İlk başlarda hiç bu kadar etkileneceğimi tahmin etmemiştim. iki günde okudum kitabı. O ikinci güne sarkması da sırf bitmesin diye beklediğim için. Yorum yaparken zorlandığım kitaplardan birisi de #geceaçançiçekler oluyor. Durmadan yazmak geliyor içimden... İstanbul'un Vefa semtinde sırları ile ayakta kalmayı başaran Canfeda Konağı. Aslında Uğursuz Konak adı. Gerçekten de konak uğursuz mu? Sakladı sırlar sadece konağa hapsolmuş Halide mi? Üç farklı yaşam ve mutsuz olan üç kardeş bu konağın sırrını ortaya çıkarabilecek mi? Halide geçmişi ve kardeşleri ile yüzleşip özgür kalabilecek mi? Hepsinde geçmisin izleri. Cihangir de yangının, Zeliha nın topal bacağı, Nihalin çalınan çocukluğu.... Diğer tarafta Osmanlı zindanında yüz yıllı aşan bir uzaklıkta ölümü bekleyen aşık Derviş Ali. Aşkı için mücadele eden asla umudunu yitirmeyen Ali. Ali ile Halide nin ortak noktaları ve buluşmaları. Anlayacağınız geçmiş ile şimdiki zaman arasında akıl giden sürükleyici, heyecan dolu bir kurgu. Porselen bir kahve fincanından anılara yolculuk... Neyse ben daha fazla uzatmadan bir mum yakıp biraz daha düşünmek istiyorum. Halide yi, aşkı, sevgiyi, anne ve baba olmayı, çokuk olmayı, kardeş olmayı, sevgisizliği, cesareti, hayatı, ölümü yaşayamadıklarımı ve söyleyemdiklerimi..... #tarıktufan #geceaçançiçekler #dogankitap #okudumbi̇tti̇ #reklamyok #kendimaldım #tavsiye
Gece Açan ÇiçeklerTarık Tufan · Doğan Kitap · 20258,2bin okunma