Herkese selamlar
Bugun size @yakamozkitap tan yeni çıkan ve severek okuduğum, psikolojik gerilim türündeki #thenurse #hemşire kitabinin yorumu ile geldim. Kitabi ve gerilimini yansıtma biçimini beğendim. Kısacık bir kitap oldugu ve konu bakımından merak edilesi olduğu icin cok kısa bir sürede okudum, bitirdim.
Kitap Iki kısımdan olusuyordu ve ilk bölüm Lissa'nin çocukluk ve ergenlik dönemini anlatıp, diger kısımda ise yetişkinlik döneminde yaşananları konu almisti. Açıkçası ilk bölüm cok daha heyecanlı ve gerilimi yüksekti. Diğer bölümde ise yazar "Şimdi ne olacak?" sorusunu hep diri tutmuş olsa da daha bir sakin ilerledi sayfalar.
Lissa'nin ebeveynlerinin Lissa'yi görmezden gelip, ona vermeleri gereken sevgiyi birbirleri arasinda pas etmeleri, babanin sözde is icin gittiği zaman annenin kızını görmezden gelmesinin mantığını kavrayamadim. Bu kısmın bir sonuca bağlanmasını isterdim. Ustelik kitapta ucu açık bitti. Acaba devami gelir de bu sorularımın cevaplarını bulabilir miyim merak ediyorum. Zira yazarin tarzını başarılı buldum
Lissa hem ailesi tarafından hem okul ortaminda cocuklugundan bu yana görmezden gelinen bir çocuktur. Okulda uğradığı zorbalıktan kurtulmak adına küçücük yaşında ona kötü davranan kizi kaza süsü vererek ortadan kaldırır. Yillar sonra babasınin vefat haberini alır ama bu haberin ardından bir sürü sıkıntı da peşinden gelir. Annesi kocasının ölümüne dayanamayıp aklini yitirir ve bir hastaneye kaldırılir. Bu hastane özel olunca ve Lissa belki annesi iyileşince onu sever beklentisiyle burada kalmasını ister. O sırada da babasınin baska bir evliligi ve onlara bir sürü borç bıraktığını öğrenir. Bir yandan okula gidip bir yandan da annesinin iyileşmesi icin yapılacak tek is ise babasinin diğer eşini ortadan kaldırıp, onun evine sahip olmaktır.
Lissa'nin bir nevi seri k-atil olduğunu söylemek yalan olmaz. Ama ona gore bu süreçler hak edildiği icin yasanmaktadir. Hemşire olduktan sonra hastaları annesi gibi görüp onlara vicdanlı yaklaşması ve bir başkasının onlara kötü davranması durumunda adeta bir anti-kahraman olmasi ilginc geldi. Sonuç olarak Lissa'nin kafa yapısını sevdim Tutu sevenler bence okumalı
HemşireValerie Keogh
HemşireValerie Keogh · Sonsuz Kitap · 202575 okunma