·336 syf.····Okunma: 29 Eylül 2025 00:37 Aşk, buradan bakıldığında üç harfli bir kelime gibi dursa da insanlığın var oluşundan beri insana özgü bir duygudur. Bu kitapta aşk duygusunu tüm inceliyor ve aşkı nasıl gördüğümüzü okuyoruz.
Aşk benim için var olmak ve nefes almak gibi şeyleri hissettiriyor.
Kişisel gelişim türündeki bu kitabımızda aşkı derinlemesine incelerken aynı zamanda aşkın tarihini, aşk duygusunun insanlara hissettirdiklerini, aşık birinin için neler yapabileceğini ve aşkın nasıl olması gerektiği anlatılıyor.
Benim için aşkta olması gereken önemli şeylerden biri de dengedir. Kitapta aşkta dengeyi kaybeden kişinin felakete sürüklenebileceği anlatılıyor. Tüm duygular da olduğu gibi aşkta ölçülü yaşanmalı çünkü her şeyin fazlası zarar azı da yoksunluk hissettirir.
Kitapta bizlere sağlıklı bir aşkın nasıl olması gerektiğini anlatılıyor.
Aşk gerçekten sağlıklı bir şekilde yaşandığında insana pozitif duygular hissettirebilir ama aşkı bir bağımlılık duygusu olarak görürsek geri dönülemez felaketlere yol açabiliriz.
Kitapta aşk için yapılan açıklamalardan en dikkatimi çeken, aşkın bir insanın başına gelebilecek hem en keyifli hem de en acı verici şey olduğu düşüncesiydi.
Sevgi ve aşk kavramlarının temel farklarını inceliyoruz. Bence aşk sevgiden daha yoğun bir duygu, aşkta bütünsel bir teslimiyet varken sevgide sınır koyma dürtüsü var.
Günümüz dünyasında aşk ne kadar kıymetli görülüyorsa Antik Yunanlılar aşkı bir akıl hastalığı olarak görüyorlarmış
Bilimsel olarak aşk nedir, duygusal olarak aşk ne hissettirir, aşk ve maneviyat arasındaki ilişki, ilahi aşk nedir? Gibi sorulara bir cevap niteliğinde bu kitap.
Aşık olma sürecinin de bir sırayla olduğunu duymuş muydunuz?
Eleme, Dikkat, Uyarılma ve Olgunlaşma.
Hissettiğimiz duyguların gerçek aşka dönüşmesi için bu aşamaları sağlıklı bir şekilde yerine getirmek gerekli.
Sakin kafayla okunacak ve çeşitli bilgi birikimleri kazandığım bir okuma oldu benim için.