3 Lira kitap yorumu
2025 73. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2025 00:00
3 Lira- Çağrıl Taştan Kitabımız yeni çıkmış olan bir kitap ve isminden dolayı bende çok merak uyandırdı ilk başta. Kitabımızda Feritaç'ın 3 lira ile başlayıp 20 liraya kadar giden yolculuğunu okuyoruz. Bu 3 liranın bir sırrı var ailesi arasında. Her gün ceplerinde 3 lira olmalı ve bu para çok önemli durumlar dışında harcanlamamalı. Çok ilginç değil mi okurken o ailenin psikolojisine de tanıklık ediyoruz bir yandan. Mizahi bir dili de var kitabın. Belirtmeliyim ki bazı şakalaşmalar biraz bel altı. Feritaç'ın siteden arkadaşları ile olan konuşmalarını Feritaç'ın düşüncelerini okuyoruz. Ve bu arkadaşlardan birisi de Çağrıl. Okurken fark ediyoruz ki bu yazarımız oluyor bence. Arkadaşları yeri geliyor Feritaç'ı övüyorlar destek çıkıyor yeri geliyor (çoğunlukla) alay ediyorlar. Ben okurken en yakın arkadaşı olan Selçuk'a çok sinirlendim açıkcası. Sizde okurken aynı şeyleri hissedebilirsiniz. Bir de tespih satan Abdülaziz abi var. Feritaç'ı iş öğretmeye ve kendi işini gördürmeye çağırıyor. Abdülaziz abinin son bölümlerdeki rüyası beni çok güldürdü okurken en keyif aldığım kısımlardan birisiydi. Okumak isteyenlere önerebileceğim bir kitaptı. 3 liranın sırrını tam anlamıyla öğrenmek için ve Feritaç'ın hayat yolculuğunu öğrenmek okumalısınız.
3 LiraÇağrıl Taştan · İkinci Adam Yayınları · 202512 okunma