Bir Elfin Yolculuğu
2025 126. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2025 19:29
Yine çok sevdiğim bir mangayla karşınızdayım. Frieren - Cilt 1 , benim için cidden özel bir seri. Kendisiyle ilk karşılaşmam da animesi vasıtasıyla oldu. Şimdi oralara da geleceğim ama önce burada asıl bulunma nedenimiz olan mangasından giriş yapalım. Konusu: Hikaye bir kahraman partisinin Şeytan Kralı yenmesinin ardından eve dönüşüyle başlıyor. Yani klasik anime/mangaların aksine onlar işlerini çoktan bitirmiş. Yolculukları sona eren kahramanlar kutlamaların ardından ayrılıyorlar çünkü birlikte geçirdikleri on yıldan sonra artık amaçlarına ulaştılar ve bu partinin varlığı önemini yitirdi. Herkes kendi yoluna gidiyor, Frieren ise yeni büyüler aramak üzere dünyayı dolaşmaya çıkıyor. (Frieren büyücü bir elf bu arada. Himmel savaşçı ve lider, Heiter bir rahip, Eisen ise cüce bir cengaver) Frieren elf olduğu için zaman algısı çok farklı ve ne yazık ki o dönemde insanlarla ilişkisi de çok iyi değil çünkü hiç onları anlamaya çalışmadı. O orda burda büyü ararken zaman çok hızlı geçiyor ve Frieren'e hiç öyle gelmese de bir bakıyor ki arkadaşlarından biri ölmüş. Yaşadığı kaybın ardından Frieren'in gözü nihayet açılıyor ve artık insanları anlamak istediğine karar veriyor, böylelikle de onun için yepyeni bir yolculuk başlamış oluyor. Bu maceranın durak noktası olarak seçtiği yer ise Aureole, Ölüler Diyarı, orası insanların ölülerin ruhlarıyla buluşabildiği kutsal bir mekan ve bu Frieren'in sevdiklerini yeniden görebilmesi için son şansı. Biz seri boyunca hem kahraman partisinin eski maceralarını okuyoruz hem de Frieren'in yeni yoldaşlarıyla birlikte yaşadıklarını. Geçmiş ve geleceğin birlikte harmanlandığı güzel, dingin ve sürükleyici bir yolculuk hikayesi anlayacağınız. Aşırı bir aksiyonu yok ama yine de büyüyü ve fiziksel mücadeleyi içeren çeşitli dövüş sahneleri var. Karakter çeşitliliği fazla. Olaylar sakız gibi uzatılmıyor, her bölümde yeni bir macera görüyoruz, her şey çabucacık hallediliyor ve bu şekilde de insan sıkılmaya fırsat dahi bulamıyor. Aynı zamanda gerçekten çok özgün bir hikayeye sahip. İlk olarak animesini izlediğimi yukarıda söylemiştim zaten şimdi de oraya geldik işte . Ben henüz yeni yeni yayınlanırken acaba nasıl bir şey, diyerek izlemeye başlamış ve daha ilk bölümünden daha önce izlediğim hiçbir şeye benzemediğini anlamıştım. Animelere hakim biri iseniz günümüzde iyi bir anime bulmanın ne kadar zor olduğunu da biliyorsunuzdur elbet, varsa yoksa isekai türünde seriler geliyor ki onların da konuları neredeyse hep aynı veyahut aşırı derecede saçma. O yüzden arada tek tük çıkan bunun gibi gizli cevherler için gözünüzü iyi açmanız gerekiyor. Frieren - Cilt 1 'in animesini değerlendirirsek öncelikle görseli çok iyiydi ve çizimleri de mangasıyla birebir aynı yapılmış (bu önemli bir ayrıntı, anime-manga arasında görsel farklılık olunca hiç hoş olmuyor çünkü). Seslendirmenlerin (seiyuu'ların) karakterlere aşırı derecede yakıştığını düşünüyorum (bu arada Bakugo'nun seiyuusu olan Nobuhiko Okamoto'yu Himmel gibi sakin birinde görmek cidden çok güzeldi, ben adamın hep bağırmasına ve sinir hastası karakterleri seslendirmesine alışığım büyük bir farklılık oldu bu benim için (⁠.⁠ ⁠❛⁠ ⁠ᴗ⁠ ⁠❛⁠.⁠)) Animenin müzikleri desen efsane, tüm o yolculuğa mistik bir hava katıyor. Savaş sahneleri de oldukça iyiydi, Allah'tan CGI değildi bir de üç boyutlu yapsalardı ben n'apardım. Kaliteli CGİ'da var elbet ama stüdyolar üşeniyor olacak ki o şekilde yapılanların bir %90'ı falan kötü oluyor. Yani animesine 10/10 veririm. Hepsini toparlayacak olursam eğer sizlere hem animesini hem de mangasını gönül rahatlığıyla önerebilrim, hangisine başlarsanız başlayın büyük keyif alacaksınız. İçinde büyü, savaş, şeytanlar, elf, cüce vs., bol bol arkadaşlık, dingin bir yolculuk ve sayısız macera olan bir şeyler arıyorsanız eğer Frieren - Cilt 1 tam size göre bir hikaye.
Frieren - Cilt 1Kanehito Yamada · Marmara Çizgi Yayınları · 2024252 okunma
Animeyi bitirmeye cok yaklastim düşüncelerimiz gerçekten cok benzer biraz da mangasindan okuyup sağlam bir inceleme yazmak istiyorum senin gibi eline saglik buara da cok keyifli bir inceleme olmus 💗🫶🏻
Firefly
Teşekkürler. ❤️
Çok güzel bir inceleme yazısı olmuş, kaleminize sağlık. 1. cildi yeni bitirdim ve yorumlarınıza katılıyorum. Geçmiş ve günümüzün ve daha birçok şeyin çok güzel harmanlanıp ruha dokunan bir seri.
Firefly
Evet kesinlikle okunması gereken bir seri 😄