Puan vermedi·116 syf.····Okunma: 30 Eylül 2025 01:30 Öncelikle hayatınızda sevdiğiniz, yürekten sevdiğiniz Kadınları düşünün. Onlarla kurduğumuz görünmez bağları, yitip gitmiş hayaller ormanında bir yabani otun içine ilişmiş, hayatını yaşayamayan Kadınları. Tanıdık geldi mi? Anneniz, büyükanneniz belki de siz. Türkan işte tüm dünyanın kıyısında dolaşan Kadınların Arasında anlatılacak bir mitsel öykü adeta. Eşini kaybettikten sonra sarı karavanla bir zeytinliğe doğru yelken alan bir üveyik kuşu. Niye üveyik? Ürkek. Hepimiz gibi. Hisleri dolu dolu. Umudu,umutsuzluğu, yarım kalmışlığını tanımlayamaması. Sevdiğini düşündüğünü eşinin geçmişinde sığıntı bazen. Şefkatli görünmezlik aslında evliliği. Yola çıktığı andan itibaren kendisini adım adım izliyor Türkan. Ah canım Türkan. Ne çok ihtiyacın varmış, şöyle oturup kendini karşıdan izlemeye. Kendini bulmaya.
Çiçeklenmeler yalnızca Kadınların kendi Arasında konuştuğu bir dil, imge, ortak bir mit.
Bir kadının bir erkeğin aşkından aşk sandığı sığınmalarından çıkıp, çırılçıplak kendiyle kaldığı bir uyanış hikayesi.
Kabilemi buldum dedi Türkan. Buldum işte.
Biraz da böyledir hayat. Anlamlı ve umutlu yaşamak için saklanmak gerekir. Türkan Orhan'ın bile kendine itiraf edemediği başkaca ilişkilerin içinde yer alan küçük bir kız çocuğu. Annesi kardeşini doğururken hayatını kaybetmiş. Böylece bir yanı da onunla gitmiş. Sonrası hep kendini kabullendirmekle geçen bir ürkek ruh hikayesi. Çocukken sevilmeyenlerin ortak derdi işte. İnsan, kendini tanıma yoluna girsin yeter ki o zaman dağ olup uzaklaşır geçmişinden. Kendini izler, dinler, durdurur, yatıştırır aniden
Evren de kulak verir bu değişime. Bir eşlikçi, bir sohbet, bir uğraş, bir bebek, bir sevgili, bir bardak çay, bir minik sıpanın gözlerinde, bir zeytinliğin gizli bahçelerinde, bir belik örgünün dalgalanan hallerinde....
Canım Türkan. Büyüdün. Büyüdün. Büyüüdük. Büyüyen ve çiçeklenen kız kardeşlerime