Herkese merhaba
Bugün size dünya çapında 25 farkli dilde yayımlanan ve yılın en çok ilgi gören kitaplari listelerinde defalarca yer alan ve The Kitap Yayınları 'nın muhteşem çevirisiyle hayat bulan Kiracı kitabının incelemesi ile geldim
Görünüşte sakin bir apartman dairesinde yaşanan dehşet dolu bir cinayet ve arkasında saklanan karanlık sırlar… “Kiracı”, sadece klasik bir polisiye değil, aynı zamanda zihinsel bir satranç oyunu. Okur olarak elinizde büyüteçle satır aralarına gizlenmiş ipuçlarını ararken, her karakterin kendi geçmişine saplanmış sırlarıyla yüzleşiyorsunuz.
Emekli bir akademisyen, bitmemiş bir roman, romandaki kurbanla birebir örtüşen bir cinayet ve gerçeğin kurguyla iç içe geçtiği bir anlatı. Esther’in hayal gücü mü gerçek oldu, yoksa geçmişinden sürüklediği karanlık bir gölge midir peşinde dolaşan? Julie ve Kristoffer’in ölümü tesadüf mü, yoksa yıllar öncesine uzanan bir hesaplaşmanın ilk adımı mı?
Yazar, okuru sadece bir cinayeti çözmeye değil, aynı zamanda insan doğasının en karanlık ve en kırılgan taraflarıyla yüzleşmeye çağırıyor. Her satırda gerilim dozunu artıran Engberg, karakterlerin derinliğini zekice kurgulanmış olay örgüsüyle harmanlayarak sayfaları adeta bir yapboz tahtasına dönüştürüyor.
Katilin kim olduğunu bilmekten çok, neden ve nasıl sorularının peşine düşeceğiniz bu roman; polisiye türünde kendine sağlam bir yer ediniyor. “Kiracı”, sadece suçun değil, insanın içindeki boşlukların, suskunlukların ve bastırılmış geçmişlerin de romanı. Ve finalde, her şeyin aslında en başından beri gözümüzün önünde olduğunu fark etmek… İşte o gerçek anlamda sarsıcı..
Bu tür okumaları seviyorsanız kesinlikle okuyun derim