2025 110. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2025 19:36
Serinin üçüncü kitabında bir ihanet konusu işleniyor, kahramanımız bu defa çok büyük tehlikeler atlatarak var olma savaşı veriyor ve ailesi halkında yeni bilgiler ediniyor. Diğer iki kitabın aksine bu defa düşmanının kim olduğunu bilerek yaşıyor. Sizin için bir değeri olmasa dahi size ait bir nesnenin elinizden bir şekilde alınması sizin için büyük bir mutsuzluğa yol açıyor bu en yakın arkadaşınız da olsa fakat arkadaşlık bağı kuvvetli olan kişiler arasındaki o arkadaşlık bir süre sekteye uğrasa da o kuvvetli bağ arkadaşınızdan tamamen kopmanıza izin vermiyor. Burada yazara ve çevirmene bir örnekle ayrı bir parantez açmak istiyorum; binalar arasında yapılan (Hogwartsta 4 ayrı bina var ve sürekli bir rekabet içerisindeler. Bunlar; Slytherrin, Gryffindor,Hufflepuff,Ravenclaw) Quidditch oyununun final maçını o kadar güzel bir şekilde anlatıyorlar ki maçı canlı olarak tvden izliyor hissine kapılıyorsunuz. (Ben bunu yaşadığım için yazdım) Mutluluğu defalarca elinle tutuyorsun fakat her defasında sabun gibi ellerinde kayıp gidiyor. Harry nasıl bir cendere içerisinde bitirdi bu kitabı bende anlamadım. Çok hızlı ruh hali değişimlerinin yaşandığı bir kitap oldu, bu sadece Harry için geçerli olan bir durum değildi tabi. Bazı seri kitapları okurken 2. kitaptan sonra sıkıldığım anlar olmuştu, fakat bu serinin 3. Kitabını bitirdiğim halde kitapla ilgili sıkılacak zaman bulamadım diyebilirim. Bu da mı oldu dedirtmeye devam edecek gibi duruyor ve daha okunacak 4 kitap var. Büyülü bir kitabın içinde yaşıyorsan bu da mı oldu diye sormayacaksın. Bu kitapta bir çok sorunun cevabı da gizliydi. Daha önce kitabı okuyan bir arkadaşın da söylediği gibi, sanırım serinin kilit kitabı buydu.
Harry Potter ve Azkaban TutsağıJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları Yayınları · 202242,3bin okunma