·163 syf.····Okunma: 30 Eylül 2025 00:00 Kitabın konusuna gelecek olursak; Kitap daha çok psikoloji üzerine yazılmış, karakter analizleri ve davranışları üzerine yorumlanan bir eser.
Ana karakterimiz maddi varlığın içinde geçen yokluğun ona nasıl bir hayat mücadelesi sunduğunu okuyoruz aslında. Her karakter birbirinden toksik.
Annesi; çocuğunun büyüdüğünü hazmedemeyen, sürekli ona karışan ve yöneten bir birey. Abisi ise; yaptığı yanlışlarla övünen, kendini yüksekte görüp kardeşini hor gören bir birey.Babası ise; sadece evin dertleriyle uğraşan, ailesinin içinde dönen kaosu göremeyen bir birey. Ana karakterimizin arkadaşları ise; onla dalga geçen, küçümseyen, her fırsatta aşağılayıp laf sokanan kişiler. Tabi ki ana karakterimizin çevresinin toksik olduğu kadar kendisi de bir o kadar toksik. Arkadaşlarını kıskanıp çekemeyen ama aynı zamanda onlardan sırf maddi gücü var diye onların sırtından geçinen, İnsanlar hakkında akılalmaz düşüncelere sahip bir kişilik.
Kitabı ismiyle düşünecek olursak; kitapta sürekli ceplerinde her zaman 3 Lirayı taşımayı ve harcamamaları gerektiren bir sır mevcut. Sayfalar ilerledikçe bu sırrın neden bu kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Parasal ve maddi güce vurgu yapan, parasızlığın her şeyin sorunu olduğunu gösteren bir eser.
Kitapta rahatsız olduğum bir kaç şeye değinmek istiyorum. Kitap aşırı küfür, belaltı konuşma, absürtlük içeriyor. +18 ve üstü için uygundur. Bu tarz kitapları okumayanı sevmeyenler için düşünüp öyle okumalarını öneririm.