İnsanlık kendini doğanın efendisi sansa da aslında doğanın parçasıyız. Hep bu yüzden kaybediyoruz, kendimizi büyük gördüğümüzden, bencilligimizden. O yüzden doğa da çeşitli felaketleriyle haddimizi bildiriyor.
Kuşlardan ders alacağımız, öğreneceğimiz o kadar çok şey varki. Mesela kumrudan bağlılığı, aşkı öğrenebiliriz. Tavuktan anı yaşamayı, anın zevkine varmayı mesela; gösterişsiz çalı serçesinden nasıl baba olunmasını,yuva için didinmeyi; karga dan nasıl pratik zekalı olmayı.
Biz insanlardan onlarla da dalga geçtik ve yine üstün gördük kendimizi.Birilerine aşağılamak kuş beyinli dedik keşke kuş kadar beyinleri olsa bu hakareti yapanların.
Ruhuma çok güzel duygular uyandıran, kuş aleminde çok güzel bilgiler veren bir kitaptı iyi okumalar.