Ferrasini Satan Bilge
2025 2. kitabı
Çok uzun zamandır kütüphanemde duran, nereden geldiğini bile hatırlamadığım bir kitaptı. İsmi beni her zaman etkilemişti ama okumayı da ertelemiştim. Kitabı okumaya başlayınca keşke biraz daha erteleseymişim dedim çünkü şişirilmiş kişisel gelişim öğretilerinden ibaretmiş. Ben, bir avukat ferrarisini sattıktan sonra maceralara atılıp birtakım deneyimler edinecek sanıyordum fakat çiğ bir anlatım tarzı vardı.Düşüncelerinizi izleyin, pozitif basın, vejeteryan beslenin gibi mükemmeliyetçi bir yaklaşımla empoze edilmiş öğretiler.Bir avukat düşünün şimdiye kadar kazanma hırsıyla yaşamış ama bir gün her şeyini satıp Hindistan’a gidiyor oradaki bilgeleri dinleyip, gözlemliyor ve sonra bum o da bir bilge olmuş. Sanki bilge olmak çok kolaymış gibi şunu yaparsanız şöyle olur bunu yaparsanız böyle olur. Klasik kişisel gelişim zırvalıklarının en basit halini sunmuş. Kişisel gelişim kitaplarına önyargılı değilim, gayet kaliteli içeriğe sahip olanlar da var ve severim de bana bir şey katıyorsa ama buradaki bilgiler ve okuyucuya sunuluş biçimi çok yetersiz ve basit geldi bana. Yoklukta çerez niyetine okunur mu okunur ama bilgelik maalesef 21 gün boyunca “ben bilgeyim” diyerek gelmiyor.Malı mülkü satıp Hindistan’a seyahat ederek de gelmiyor.Bizzat yaşamın ve acının içinden geçerek, deneyimlerle, derslerle yoğrularak doğuyor. Tabi bir de bilgelere sormak lazım, acının içinden yeni bir sen olarak doğmak ister miydin diye.
Ferrari'sini Satan BilgeRobin Sharma · Pegasus Yayınları · 201223,6bin okunma