Mevlasını bulmuş bir gönül sığınaktır.
2025 43. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2025 15:33
Kimin nakkaşı olmaktır niyetin… En güzel n/akışı gönlüne iliştiren Aişe Annemiz Eser Hz. Aişe annemizin hayatını beş vakit ile hülasa edip onun; İlk günkü kördüğümü ömrünün sığınağı hidayet güneşi, rahmet tesellisi, fazilet pınarı olup, ayettede geçen “Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsine …(”Al-İmran 31) muhattap olan Habib’ine verilmesi gerektiğini, ve onda bıraktığı hâli sanki kendi diliyle yazıya aktarmış olup yazılanlara esir olur bir hal bırakıyor. “﴿ “Peygamber müminlere kendilerinden daha yakındır, eşleri de onların anneleridir”. Ahzap/6 süresi ile, sevilmeye en layık olanın o olup kalpte başka bir zikrin olmamasını, dünya zikri ile meşgul olanın ziyanda olduğunu ve ona dünyada en çok sevdirilen üç şeyden biri olan kadını ve onun kendi hayatındaki yerini … Siyer tadında bir eser olup efendimizin hayatından aile efradlarından, dönemin sosyal, toplumsal ve siyasal yapısından bahsediyor. Bizim niyetimizdeki n/akış… Allah’ı hatırlatan ve hatırlayanı seven bir kalp İmanın yarısını tamamlayacak haram ve hata yapmaktan korkanı seven bir kalp helal ve temiz olana meyleden bir gönüldür. Hz. Fatıma’nın ülfet ve muhabbetiyle Hz.Alinin Fatıması gibi Hz.Aişe’nin ilim ve ferasetiyle Resulullah’ın Aişesi gibi olup o niyete muvafık bir kalbe rast gelmektir. Aşk insana iz sürdürür, Aşık olun ama bu aşk sizin zikrinizin yönünü değiştirmesin. Kalbimin meylettiği şey senin rızan değilse, Razı olduğuna kalbim meyilli değilse, sen bu hasleti al kalbimizden, Sevdiğin kulunu sevmediğin kuluna zayi etme Allah’ım. Amin Kitap tavsiye edilir. Hz. Aişe Sibel Eraslan
Duygu ve Düşünce
Hz. AişeSibel Eraslan · Timaş Yayınları · 20141,789 okunma