2025 36. kitabı
Kendine Doğru Büyülü Bir Yolculuk: Nazan Arısoy'un "4K"sı... Son zamanlarda okuduğum ve beni derinden etkileyen, adeta ruhuma iyi gelen bir kitap oldu: Nazan Arısoy'un "4K Kendini Kendinden Kurtarma Kılavuzu." Açıkçası, klasik bir kişisel gelişim kitabı beklentisiyle başladım, ancak ilk sayfalardan itibaren bunun sadece "öğüt veren" bir rehber değil, bizzat kendine doğru çıktığın samimi bir yolculuk olduğunu anladım. Kitap, her biri kendi içinde bir keşif alanı sunan dört ana bölümden oluşuyor. Gölge, Anima-Animus gibi Jung'un kavramlarıyla tanışıp, mizaç haritamızı keşfettiğimiz ilk bölüm; davranışlarımızın "nedenini" sorguladığımız ikinci bölüm; aşkı romantikleştirmeden "kendinle ilişki kurmayı" öğreten üçüncü bölüm; ve en çok zorlandığımız konuda, yani sınır çizmeyi öğreten son bölüm... Her biri birer ders niteliğinde. Kitabın en sevdiğim yanı, okuyucuyu pasif bırakmaması. İçerisinde bolca test, mizah haritası, analiz, şiir ve hikâye var. Bunları çözerken sadece bilgi almıyorsun, aksine kendi üzerine çalışıp bir "kâşif" oluyorsun. Nazan Hanım'ın o sıcak, yargılamayan ve derinine inen dili, kendimi en yabancı hissettiğim anlarda bile anlaşılmış ve güvende hissettirdi. Sanki bir terapist değil de, en yakın dostun sana fısıldıyor gibiydi. Eğer siz de kişisel gelişim kitaplarının didaktik dilinden sıkıldıysanız ve sizi kalıplara sokmadan kendi iç dünyanızın derinliklerine yol gösterecek, nefes alan bir varlık gibi hissettiren bir eser arıyorsanız, bu "4K" kılavuzu tam size göre! Ben bu maceradan heybem dopdolu ayrıldım... Kendinle yüzleşmeye ve kendine sımsıkı sarılmaya var mısınız? @nazanarisoy_ @amoreyayingrubu Semra #4kkendinikendindenkurtarmakılavuzu #nazanarısoy #kitapönerisi #kişiselgelişim #içseldönüşüm #kendinibil #engelsizokurlaokuyoruz #mertveduruileokumazamani #mertvedurununannesininkitaplari #kitaptutkunuayse
4K - Kendini Kendinden Kurtarma KılavuzuNazan Arısoy · Amore Yayınları · 202510 okunma