Sefine, Abdullah Özgün tarafından kaleme alınan 2025 basımlı kitabıdır.
Kitaba başlarken olay örgüsünü çok karışık beklemek gibi bi önyargıya kapıldım. Kitabı okudukça ters köşe oldum diyebilirim. Kitabın ilk başlarında başkarakter Zahiri’nin ismini duyduğumda bu yargıya kapıldım aslında. Çünkü Zahiri deyince aklımda çok daha güçlü bir karakter belirdi. Dediğim gibi kitap benim için ters köşeydi. Aslında bu ters köşe olmasını daha çok sevdim. Beni kitabın içine daha çok çekti.
‘Zahiri’ yani ‘Batıni'nin tam tersi bir anlama geliyor. Yazarımız karaktere tasavvufi bi anlam yüklemek istediği için böyle bir isim seçmiş olabilir ki bu düşünce kitaba çok uygun düşmüş. Zahiri, ilk başlarda kendi çapında yaşam süren daha sonrasında hayatın istemsizce ters kalıplara soktuğu bir hayata yönelen bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.
Kitap 1990’lı yıllarda geçen bir deniz seferi ile başlıyor. Kitapta 20 sene öncesi ve 20 sene sonrası anlatılıyor gayet başarılı bir şekilde kurgulanmış fakat bu ara kısmın daha belirgin bir şekilde işlenmesini isterdim.
Kitabın ilk başlarında daha felsefik bir tat aldım. Sonrasında ise olay örgüsü daha hızlı ilerlemeye başladı.
Kitapta yer yer havada kalmış gibi görünen olaylara denk gelebilirsiniz. Bu durumu olumsuz değerlendirmekten ziyade yazarın, okurun hayal dünyasına bıraktığını düşünüyorum.
Kitabın sonlarına yaklaştıkça bana Sana Gül Bahçesi Vadetmedim kitabını sürekli hatırlatmadı değil.
Keyifli okumalar…
SefineAbdullah Özgün · Kutlu Yayınevi · 20258 okunma