Puan vermedi·224 syf.··Beğendi
···Okunma: 28 Eylül 2025 12:38 Psikolojik gerilim okumayı sevenler size güzel bir kitapla geldim. Kitap daha ilk sayfada beni içine aldı. İki kısımdan oluşan kitabın ilk bölümü Lissa'nın çocukluk dönemi ikinci kısım ise yetişkinlik döneminden bahsediyor.
Lissa anne ve babası tarafından görünmeyen bir çocuktu. Annesi babasına bağımlı, hayatı sadece ondan ibaretmiş gibi yaşıyordu. Babasının işi için sık sık şehir dışına çıkması annesinin hayattan koparıyordu. Vu dönemde Lissa kendi kendine evde idare etmeyi öğrenmişti. Lissa evde yok sayılırken okulda da zorluklar yaşıyordu. Okula yeni gelen kız bir anda popüler olmuş herkes onunla arkadaş olmak için çabalıyordu.
Lissa yeni kızdan zorbalık görmeye başladığı zaman kafasında onu ortadan kaza süsüyle kaldırmanın yollarını araştırır. 10 yaşındaki bir çocuğun bunu düşünmesi ve uygulaması sizi şok edecek.
16 yaşına gelen Lissq babasının ani ölümü ve annesinin kaybetmesiyle ne yapacağını bilemez. Annesine iyi bir tedavi alması için kliniğe yatırılması gerekiyordu. Babasının onlara bıraktığı borçlar ve ikinci hayatı öğrenir ve borçtan kurtulmak için tekrar birini ortadan kaldırması gerekir. Yine gözünü kırpmadan bunu yapar.
Lissa artık hemşiredir ve kendi hayatından vazgeçmiş sadece annesinin bakımı için çalışıyordu. Onunla arkadaş olmaya çalışan meslektaşında bir gariplik vardı ve Lissa hislerinde yanılmamıştı.
İlk sayfadan itibaren merakla okuduğum bir kitaptı. Lissa'ya hem üzüldüm hem de ondan korktuğum anlar oldu. Türü sevenlere tavsiyemdir.