“Bu rüzgar son değildi.Zaman Çarkı dönerken sonlar yoktur ve asla olmayacaktır.Ama bu bir sondu.”
Şurada oturup ağlasam mı, serinin hak ettiği gibi bir final bulamadığım için sinirlensem mi ya da Rand gibi kendimi Boşluğa mı teslim etsem bilemiyorum.Çok yarım kalmış gibi hissediyorum kendimi çok..Ama içimden bir ses Brandon Sanderson değil de başkası devralsaydı daha mutsuz olurdun diyor.Çok karışık duygular yaşıyorum.
Öncelikle hayal ettiğim gibi olmamış olsa da bi final kitabında olması gerektiği gibi heyecanla okuttu kendini.Temposu hiç düşmedi.Her sayfayı merakla çevirdim.Çok şaşırdığım olaylar oldu.Çok uzun süredir beklediğim ama hevesimin kursağında kaldığı şeyler oldu.Olmasını asla beklemediğim ve o gerçeği reddetmeme sebep olan anlar da oldu.Bilemiyorum bir sürü şey havada kalmış gibi.Seanchanlarla ilgili sorunlar öylece ucu açık kaldı ki büyük bir problem.Hem de Sul’damların Damenelerden bi farkı olmadığı ortaya çıkmışken ve Mat’in bunları anlasın artık diye koskoca Artur Şahinkanadını ona göndermişken.Tuon bu konuda neler düşünüyor, gelecekte ne olacak asla bilemeyeceğiz.Beyaz Kule için o kadar bir sürü değişiklikler planlanmıştı.Egwene o kadar çok uğraşmış o kadar çok mücadele vermişti ki bunlar için.Yerine getirilecek mi asla bilemeyeceğiz.Nihai Son Savaş verildikten sonra Aieller ne yapacak, şimdi yaşam motivasyonları ne olacak onları da asla bilemeyeceğiz.Bu kadar savaş sahnesi yazılacağına keşke savaştan sonra nasıl bi dünya kuruldu, karakterler neler yaptı onları görebilseydik.İki tane favori çiftim yok yere ölüp gitmişken en azından ne uğruna gittiklerini görebilirdim bu sayede.Ama maalesef üzüldüğümle kaldım.
Şimdi işin bir de gerçek tarafı var.Ne kadar çoook sevdiğim bir seri olmuş olsa da gereğinden fazla uzatıldığını düşünüyorum.Çok rahat bi 8-10 kitaba indirilebilirdi.Ama Robert Jordan okurları detaylara boğarken hiç acımayan bi yazardı.Ve muhtemelen vefat etmiş olmasaydı seriyi 20 kitaba kadar çıkartırdı.O yüzden bu kadar kitapla bitmiş olmasına bi yandan da sevinmiyor değilim.Ayrıca ne kadar üzülmüş olsam da iyi ki final kitabını okuyabildim diyorum.Elimde Düş Hançeri ile yarım kalmış olsaydım daha çok yıkılırdım, bundan eminim.
Spoiler vermek istemediğim için daha fazla bir şey diyemiyorum.Ama ne olursa olsun fantastik türü sevenler -özellikle epik fantastik sevenler- bu seriyi mutlaka okumalı, kendilerini böyle bi kurgudan mahrum bırakmamalı.
Öncelikle geçmiş olsun, sonra eline sağlık 😊
Unutulmuş Diyarlar serisi bittikten sonra sanırım Zaman Çarkı serisine başlayacağım. Okuyanları gördükçe "evet ben de yapabilirim" diyorum. Tuğla gibi kitaplar gözümü çok korkutuyor 😅
Teşekkür ederim ☺️ Bence de yapabilirsin.Birinci kitaptan sonra boşuna bu kadar gözümde büyütmüşüm diyeceğine çok eminim.Ben de hazır kendimi epik fantastiğe kaptırmışken Unutulmuş Diyarlara mı başlasam diyorum 😄 Gerçi Elric Destanı ya da Ravenloft da olabilir henüz karar veremedim