Hayvan Çiftliği 01.10.25 - 03.10.25
Bu kitaba ilk olarak lisede edebiyat hocamızın kitap okuma sınavında vermesi sonucu elime değmiştim. O zamanlar kitap hayvanlar üzerinden konuşturma ahır çiftlik hayatı gibi konuları ele aldığı için hoşuma gitmişti sınavda kitabı anlatırken bunlardan bahsetmiştim jcjsjx. Kitabın bütün konusunu sallayıp çiftlik güzellemesi yapmıştım ya. Tabi ozmnlar yaş 16 falan şimdi okuyunca çok daha farklı geliyor.
Özellikle içinde bulunduğumuz siyasi durum beni kitabı tümüyle anlamama, asla uzaktan seyretmememe neden oldu. Kitap her şeyden önce çok akıcı ve açık açık gönderme yapıyor. Bazı tiplemelerden hitlere değindirme yaptığına eminim ama kanıtlayamam ayrıca komünizme çok güzel sitem var kitapta. Bence kitaptaki en ikonik hayvan domuz değil koyundu. Koca bir öykü boyunca ufak tefek ayaklanmalar dışında gerçekten koyunluğunu yapan gözleri kapalı "halk" çağrışımı yapılmıştı.
Koyun, önderi ne derse onun buyruğundan çıkmayan hayvan. At ise at gözlüğünü çıkarmayan hayvanı temsil etmiş boxer ağabeyde olduğu gibi.
Kedi kurnaz her işten kaçan görev benimsemeyen kişi bunu artık reel hayatta kime yorarsanız..
Kısacası güzel bir kitap okunması için bir yaş yok her yaşın kitabı
Puan: 8,5/10
Hayvan ÇiftliğiGeorge Orwell · Can Yayınları · 2024296,3bin okunma