Uğur Bingöl ilk kitabı Uyanış okurken ki aynı gel gitleri /acabaları/bunu da mı düşündürdünleri yaşadım..tam bir psikolojik kurgu Hafızasız Adalet hafıza ve adalet yanyana çok görmemişsinizdir! İşte bu ikili ve olmazsa olmazları harika betimlemeler ile okuyucuya sunulmuş. Kan ve Çikolata yeni bitirmistim ki tadı hala zihnimde ..üstüne Hafızasız Adalet insan olmanın kusurlu olmaktan ibaret olduğu bir kez daha yüzeye çıktı.
Kitapta her bir başlık altında bölümler var buna başlık deyip geçiyorum ama hepsi bölümlerle bağdaşan özenle /emekle seçilmiş aforizmalar..Ve her sayfada kendini unuturmayan adaleti simgeleyen "Benekli"
Ayrıca bölüm başlarındaki ayın evreleri sırasıyla verilmiş ki bu zamanın önemi yada zamana takılıp kalmamayi metafor olarak almış olabilir.Birde kitaptaki en can alıcı sahnelerinin görsellestirmesi var ki tüm ayrıntıları içeren tam kıvamında tutan..
Konu olarak yine insan Uğur Bingöl gözlemleri , okudukları,deneyimleri ile bize karakterleri insan olmanın en aciz en kırılgan noktasından sunmuş.
Yazarın Uğur Bingöl Son sözünde de belirtigi uzun uğraşlar sonucunda çıkmış bir kitap olmuş . Cok emek kokan ,ince detaylara yer veren son zamanlarda çağdaş edebiyat adına okuduğum ve etkilerini uzun sure hissedeceğim bir kurgu romandı.
Kitabı bitirdigimde şöyle bir cümle döküldü benden de "Unutarak yaşanır elbet ama ya Adalet? Adalet için hafıza elzemdir"