2025 8. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2025 11:12
"Şeytanın Tuzaklarından Kurtulma Yolları" kitabı, bu konuda gerçekten bilgi edinmek adına faydalı bir kitap. Şeytanın hangi yollardan insanlara yaklaştığı birçok meseleye değinilmiştir. Bunun yanında çok hassas meselelere de değinilmiş ve kimden nakledildiğine dair çok detaya girilmiştir.Bu da bahsedilen konunun ne kadar mühim olduğunu ve meselelerin güvenilir kaynaklardan nakledildiğini gösteriyor. Velhasıl gerçek manada iman etmiş bir kula şeytan illaki musallat olur. Allah'ın en sevdiği kullarına, peygarberlerine bile musallat olmuştur. Şeytan insanlığı yolundan çıkarmaya ant içmiş bir varlıktır. Bu uğurda her yolu deneyip kıyamete kadar bizlerle mücadele edecektir. Bizler de bunun farkındayız. Her daim ona göre hareket etmeliyiz. İnsan illaki hata yapar, mühim olan bu hatalarından, kusurlarından dolayı Rabb'e sığınarak samimi ve ihlaslı bir şekilde tövbe ederek Allah'ın emir ve yasaklarına göre hareket etmektir. Bu kitap, bu konuda gerçek manada bilgi edinmek isteyen her müslüman için çok faydalı bir kitap, kesinlikle tavsiye ediyorum. Kitap, bazı yerlerde çok detaya ve tekrara düştüğü için okuyucuyu biraz sıkabilir. Onun dışında ilgi çekici yerler de mevcuttur. Okunmaya değer diye düşünüyorum.
Din
Şeytanın Tuzakları ve Kurtulma Yollarıİbni Kayyim El Cevziyye · Neda Yayınları · 202149 okunma