Harry Potter x One Punch Man = Mashle
İşte bu kadar basit. İki hikayenin birbiriyle çakışması ve ortaya çıkan yepyeni bir macera. Bir mangayı anlatmak daha ne kadar kolay olabilirdi ki?
---
Mashle, tamamen kafa dağıtmalık bir manga/anime. Harry Potter evreninde büyü gücü olmadığı halde kas gücüyle bütün büyücülere kafa tutabilen birini düşünün. Her ne kadar zıtlıklar olsa da bu iki serinin elementlerinin ne kadar benzer olduğunu görseniz şaşırırdınız bence. Şöyle ufak bir karşılaştırma yapalım mı?
1- Mash, Harry gibi alnında bir işaret taşımıyor. Tam tersi herkes yüzünde bir büyü işareti taşırken onda hiç bir işaret yok.
2- Kötü vasilere değil tam tersi fazla yumuşak kalpli üvey bir babaya sahip.
3- O da tıpkı Harry gibi daha ilk yılında okulda bir anda odak noktası oluveriyor.
4- Aynı Harry gibi onun da dostları ve düşmanları var ama o düşmanlarıyla asası ve keskin zekası yardımıyla değil beynini bile ele geçirmiş kaslarıyla, One Punch Man usulü dövüşüyor.
5- Kötülere hizmet eden öğretmenler ve hatta bir Dumbledore çakması bile var seride.
6- Aynı Harry Potter evreni gibi asalar ve süpürgeler var.
7- Kapak fotoğrafından da anlayabileceğiniz gibi okul üniformaları da oldukça benzer.
8- Ayrıca aynı Quidditch gibi bir yarışmaları da var.
---
İlk ciltte bizi bu yeni ve benzerli dünyanın nasıl bir yer olduğu ve Mash'ın okula girmeyi nasıl başardığı anlatılıyor. Tıpkı Felsefe Taşı gibi tam bir giriş kitabı ilk cilt. Okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. İzlemenizi ise daha çok.