Yorumm
2025 71. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2025 18:40
YASAKLI BAHÇE Yazarı: Şule TERZİ Yayınevi: Parola Sayfa Sayısı: 592 Merhaba. Yeni bir yazar yeni bir yolculuk. Kalemini ilk defa okuduğumu söylemeliyim. Başlayalım mı? Ecrin Saydam, beş yaşına kadar yetiştirme yurdunda büyümüş sonrasında şimdiki ailesi tarafından evlat edinilmiş kızımız bana ilk başta çok öz güvensiz geldi. Kendisine yaptığı haksızlıklara sinir oldum. Hatta bir ara ben bu kitabı niye okuyorum dedirtti. (Güçlü kadın karakterleri daha çok seviyorum Neyse ki bir yerden sonra oh be dedirtti. ) Ecrin yaşadığı mahallede serseri ipsiz sapsız her gün bir kavgaya karışan bir çocuğa sözde aşıktır. Sürekli fedakarlıklar yaparak bu serserinin düzeleceğini düşünür. Anne ve babası ise en sonunda sert bir şekilde kızlarının bu aşk adı altındaki düşüncelerine hatta davranışlarına diyeyim karşı çıkar. Kızlarını karşı yakada oturan arkadaşı Hazal'ın yanına gönderirler. Erkan'dan ayrıldığı için üzülen Ecrin anne ve babası başta olmak üzere arkadaşı Hazal'a da kızgındır. Hazal ise ona şu şekilde bir alternatif sunar. Madem bu çocuğu çok seviyorsun o zaman bekle ve ne yapacağını izle der. Bu sürede ise yan tarafta bekar bir baba olan Vural'ın kızı Melina'ya bakıcılık yapması için başvurmasını sağlar. Ecrin görüşme için gittiği evde Vural'ın tepkisine sinir olup evden ayılacakkken ağlama sesine kayıtsız kalamaz ve bebek odasına girdiğinde kucağına aldığı Melina'ya karşı içinde oluşan sevgi ile bebeğin susmasını sağlar. Vural ise ilk defa bebeklerinde susabileceğini öğrenir ve Ecrin'i işe almaya karar verir. Tabi Ecrin'i ikna etmesi gerekir. Vural Utkan otuz yaşında bir iş insanı olarak beş aylık kızı ile yaşarken kendisini aldatan eşine karşı kızının annesi olması dışında bir duygu beslemiyordur. Sırf kızı için katlandığı kadının sütünü kızına vermemesi bile sinirlerini zorlarken tek amacı kızını kötü bir anneye sahip olduğunu bilmemesidir. Hayatlarına bir anda düşen bakıcı ile Neşe yani eski eşine karşı fikirleri değişir iken Ecrin ve Melina arasındaki iletişim onu eskiye götürmektedir. Kaçırdığı zamana kaybettiği kişiye giderken düşünceler içinde zaman akıp gider. Hazal yetenekli bir sporcu olarak tenis dalında ilerlerken hayatında babaannesi Şernaz ve arkadaşı Ecrin dışında kimse yoktur. Pozitif enerjisi ve dostluğu ile Ecrin'e ışık olurken hayatına giren Tuğkan ile yollar daha da eğlenceli ve anlamlı ilerler. Kitaptan Alıntılar *"Gözlerim şişti, rengim soldu, yani kötü gözüküyorum." "Çok güzel, az önce tam teşekküllü bir insan olduğunu kanıtladın Kafasını salladı. "Buna sevin." Tam teşekküllü insan... Evet... Biz insandık. Ayarlanmış bir robot değil. Zaman zaman strese girip saç dökebilir, sivilce çıkartabilir, kilo alıp verebilir, gözlerimizin altını yorgunluktan morartabilirdik. Değil mi? Evet... Biz birer insandık, insana özgü bu belirtileri sanki olağanüstü bir hâl gibi karşılamamız ne derece doğruydu? Aslında en büyük haksızlığı kendimiz yapıyorduk yine kendimize... Biz kendimize bu şekilde davranmasak, başkalarına bu haddi vermesek, bu kadar takılır mıydık yine dış görünüşümüze? Hayır. *Vural'ın endişesi tekrardan gün yüzüne çıkınca solukları hızlı ve düzensizdi. Elindeki paketi bana uzattığında doktor yanımızdan ayrılmıştı. "Parmağına tut." İlk başta ne demek istediğini anlamadım. Parmağımı ben bile unutmuşken o, unutmamıştı... Elinden buz paketini alıp parmağıma koydum. "Vural Bey, neden zahmet ettiniz, alt tarafı parmağıma geldi." "Neden? O da senin canın değil mi?" Cevabıyla beraber öylece kalakaldığımda buz paketini avucuma bıraktı ve özenle konuştu. "İnsanın neresi acıyorsa canı oradadır, tut." Yanımdan ayrıldı ve doktorla beraber koridoru terk etti. *"Atasözü değil. İlahi adalet." Ardından sallanmayı durdurup bedenini bana doğru uzattığında bakışlarındaki kararlılık öyle çok keskindi ki etkilenmeden edememiştim. "Unutma ki dünyadaki tüm insanlar toplanıp mâni olmaya çalışsalar da sana gelecek olana engel olamazlar. Aynı insanlar yine toplansın, sana gelmeyecek olanı da getiremezler, korkma." Sertçe yutkunduğumda devam etti. "Emek veriyorsan senin oradan yiyecek bir yemeğin de vardır kızım. Şimdi onlar senin hakkını yiyor gibi gözükebilir, gözün gördüğü budur ancak ilahi adalet senin hakkın olanı onlardan eksiltir, bunu sadece rızıklarıyla değil, itibarlarıyla ve daha fazlasıyla da ödetir Senden aldıkları lokmanı da önündekini büyüterek fazlasıyla geri verir. Gözün gördüğüne değil, gönlün gördüğüne bak kızım." Yasaklı Bahçe Şule Terzi
1000k
Yasaklı BahçeŞule Terzi · Parola Yayınları · 202553 okunma