2025 73. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2025 22:56
Merhaba sevgili okur, Kitabı benim adıma imzalatıp tatlı bir sürprizle hediye eden Melike’ye Melike teşekkürü bir borç bilirim efenim. Yazarı uzun zamandır okumak istiyordum ama bir türlü kısmet olmadı. Benim için bu açıdan da özel bir kitap oldu. Kitabın adı ve kapağı kalbime dokundu. Yazarla yakın jenerasyonun çocukları olduğumuzu kapaktan anladım. Yazarın kendini tanıtmasını sevdim. Roman beklerden on dört öyküyle karşılaştım. Hepsi hayatın görünmeyen, yaşandığı kabullenilmeyen sıradan hayatlar. Yine hayatın içinden, pek konuşulmayan konular. Şansız ailelerde büyümüş, yanlış kararlar almış insanlar. Her öyküde başka birinin iç dünyasını yine o insanın gözünden anlatılıyor. Hastalık, ölüm, ayrılık, korkular, talihsizlik, anne ve annelik, parasızlık gibi dokunaklı konuları dönemin motifleri içinde anlatıyor yazar. Sevdiğim öykülerden kısaca bahsedeyim efenim: * Çok sıkılır arkadaşı ölen çocuklar: Çocuk gözünden, dönemin yaşam tarzını da yansıtan dokunaklı bir hikaye. Çocuk algısının ağırlığını hissettim. * Kimi sevse gülderen: Şanssız başlayan, beklemeyle geçen hayat yolculuğunun toparlanamamasının anlatısı. Peki Gülderen’in hiç mi suçu yok, ya da Gülderen’in suçu var mı? * Biten bir aşkın ardından: Biten ama bitmesi istenmeyen bir aşkın bitişinin kabullenişi. * Bana küstüler: Hayatın akışı ve insan ilişkileri doğrusal düzlemde değil maalesef. Bazen iyilik yaptığımızı zannederken kötülük yapmış oluyoruz. Bazen de doğru şeyi yaptığımızı zannederken yanlış yapmış oluyoruz. Aslında yapılması gereken ait olmadığımız yerde durmamak ama öyle duygular var ki ait olmadığın yere de aitmişsin gibi hissettiriyor. * Her kanser erken ölümdür: Sadece yaşayanın bildiği, ama belki de kendine bile söyleyemediğin gerçekleri tüm çıplaklığıyla anlatmış. Yine ağır bir duygunun kabullenme çabası. * Mektup yazacak gün: Heba edilen bir ömürde anlamsız bir zamanda yüzleşilen korkular ve iş işten geçtikten sonra gelen hafifleme duygusu. * Kadınlar hep olmadık zamanlarda: Etkileyici bir hakiyeyi tokat arar gibi bitirdi. Gidenleri kabullenememişken hiç gitmemesi gerekene yazılmış bir hikaye. * Uzunca bir diyet hikayesi: Farklı bir öykü denmesi olmuş. Yaşamın döngüselliği ve birbirinden bağımsız olmadığı işlemiş.
Bangır Bangır Ferdi Çalıyor EvdeMahir Ünsal Eriş · Doğan Kitap · 20253,494 okunma
Ne mutlu ♥️😊