2025 19. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2025 00:58
Metin Altıok’un “Bir Acıya Kiracı”sı, insanın iç dünyasına sessiz ama derin bir yolculuk sunuyor. Her dizede, kelimelerin özenle seçildiği, duyguların ise neredeyse fısıldanarak aktarıldığı bir atmosfer var. Okurken yalnızca bir şairin sesini değil, kendi iç sesimi de duydum. Altıok’un şiirleri, gündelik olanın içinde saklı metafizik kırılma anlarını yakalıyor. Aşkın, yalnızlığın, kaybın ve varoluşun ağırlığı, sade ama sarsıcı imgelerle örülmüş. Onun dizelerinde “yokluk” yalnızca bir eksiklik değil; bir uçurum, bir yankı, bir hatırlayış biçimi… Bu kitap bana resmen hitap etti — çünkü her satırında, sanki kendi içimde çoktan var olan ama adını koyamadığım bir hissi buldum. Kimi zaman hüzünlü, kimi zaman kabulleniş dolu; ama hep içten ve gerçek. “Bir Acıya Kiracı”, bir solukta bitirilecek bir kitap değil; sindirilerek, belki birkaç kez okunarak yaşanacak bir eser. Altıok’un şiirleri, kapanınca değil, kapattıktan sonra yankılanıyor insanda. “İşte böyledir gülüm bazı şeylerin Hiç hissedilmez varlıkları ama Yoklukları bir uçurum kadar derin Baş döndürür kıyısında nasıl da…” Metin Altıok Bir Acıya Kiracı Sayarmo Sawinto
Alıntı
Bir Acıya KiracıMetin Altıok · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20223,341 okunma