···Okunma: 06 Ekim 2025 11:27 Dr. Serkan Karaismailoğlu ve Dr. M. Ali Karaismailoğlu'nun kaleme aldığı "Kalk Bi Dopamin Demle," sinirbilim ve popüler bilim alanında, hayatımızdaki en kritik moleküllerden biri olan dopamini odak noktasına alıyor.
Beynimizin en havalı kimyasalı dopaminin sırlarını masaya yatıran, hem bilimsel hem de samimi bir rehber. Modern hayatın hızı, sosyal medya bildirimleri ve anlık haz tuzaklarıyla dopamin sistemimizi nasıl "hack'lediğini" anlatıyor; bağımlılıklardan motivasyon eksikliğine kadar günlük hayatımızın çoğunu bu hormonun yönettiğini gösteriyor.
Eksiklik belirtilerinden (motivasyon düşüklüğü, erteleme alışkanlığı) doğal yollarla artırma yöntemlerine (spor, meditasyon, küçük zaferler) kadar pratik ipuçları veriyor. Bağımlılık risklerini de atlamıyor; telefon bağımlılığından yeme bozukluklarına dopaminin gölgesini vurguluyor.
Hayatın yükleri altında ezilen ruhlara dopaminle bir fincan motivasyon demlemeyi öğretiyor, beynimizi yönetebileceğimizi hatırlatıyor.
“Kalk Bi Dopamin Demle”, çağımızın dijital bağımlılıklarını anlamak ve beynimizi yeniden dengeye getirmek isteyen herkes için bilgilendirici, farkındalık kazandıran bir popüler bilim kitabı.
Beynin işleyişini, duyguların ve davranışların arkasındaki biyokimyasal süreçleri merak eden herkes için motivasyon ve kişisel gelişim açısından değerli bir başlangıç kitabı niteliğinde.
Daha iyi bir hayat yaşamak için kendinizi geliştirdiğiniz bu yolculukta bir kitabı daha bitirmiş olmanın haklı gururunu yaşamanız temennisiyle...
Öğrendiklerini gecikmeden eyleme dönüştürmeyi başarmanın mutluluğunu yaşayacağınız güneşli günleriniz olsun.