Piç İncelemesi
2025 227. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2025 12:43
Yazarın okuduğum üçüncü kitabı. Sanırım en iyi kitabını ilk başta okudum, Kinyas ve Kayra’yı. Yazar öyle bir üst kalitede kitap yazmış ki sonraki kitapları o kaliteyi yakalayamıyor. Yine de bu kitap okunabilen, anlaşılabilen, akıcı, içeriği önceki okuduğum iki kitabı gibi sert değil. Yazarın dili kitabın kolaylıkla okunmasında önemli bir etken. Sert ve ağır bir içeriğinin olmamasıyla okur kitabı kolaylıkla okuyabiliyor. Çok fazla bir olay yaşanmasa da karakterlerin içsel dünyası ve hayata olan bakış açıları okurun ilgisini canlı tutmayı sağlıyor. Roman, dört genç ve zengin ailelerden gelen karakterler üzerine kurgulanmış. Bu karakterin dördünün de hayattan beklentileri yok. Varoluşsal bunaltılarla birlikte, alkol ve sigarayı düşüncelerini bastırabilmek, bilinçlerini uyuşturup bunaltıdan kaçabilmek için kullanıyorlar. İlginçtir ki bu karakterlerin suça eğilimleri pek fazla yok. Hiçbir şey umurlarında olmasa bile seks, alkol ve sigara umurlarında. Bu dört karakterin, her birinin birbirinden farklı yetenekleri var. Ancak bu yetenekler sadece potansiyel olarak kalmakta. Okullarını bitirmemişler, aileleriyle görüşmüyorlar, yeteneklerini kullanmıyorlar, herhangi bir işte çalışmıyorlar ve sadece yaşıyorlar. Bu dört genç birbirlerinden de destek alarak toplumun kendilerinden olan beklentilerin hiçbirini yerine getirmeyip her kurala her topluma ve herkese baş kaldırıp isyan bayraklarını çekiyorlar. Beklentiyi çok yükseltmeden okunursa keyifli bir okuma süreci geçirebilir okur. Roman, bir önceki paragrafta anlattığım dört gencin etrafında dönüyor. Önerebileceğim, fakat herkese öneremeyeceğim bir yer altı romanı.
PiçHakan Günday · Doğan Kitap · 201911,6bin okunma