İntizar
2025 23. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2025 16:16
Armutlu mahallesi muhtarı Yunus bey’in gençlik aşkı Zeynep’in kendisini reddedip Kemal’le evlenmesini bir türlü hazmedemeyip bir gün mutlaka emeline kavuşacağı inancıyla ilmek ilmek ördüğü hain planlarının kendisi ve oğlu Emre’nin hazin sonuna sebep olacağını bilmeden saplantı haline gelen duygularının işlendiği olaylar silsilesi etrafında şekillenen sarmal aşk hikayesi.. Babası Yunus bey gibi zevk ve hevâ düşkünü olduğu için sevdiği kadın Ayşe tarafından reddedilen Emre’nin zamanla bir malihülya’ya dönüşen duyguları arasında cebelleşirken babasının ısrarı ve zoruyla Zeynep’in kızı Lale ile evlendirilmesi,diğer yanda Lale’nin sevdiği adam Erdoğan ile ayrılmak zorunda kalması bir nevî “doğduğun ev kaderindir” hikayesi. Çok fazla spoiler verdim mi bilmiyorum ama olaylar ve kişiler arasındaki konularda hızlı bir geçiş olduğu için kitabı okumak isteyenlere en azından karakterlerin daha net anlaşılacağı konusunda fikir vereceğini düşündüm.Ayrıca kitapta beni en çok etkileyen Emre’nin tüyleri diken diken eden ayrıntılara sahip sonu oldu.Ben beğendim okumayı düşünenlere tavsiye ediyorum.
İntizarNurullah Genç · Timaş Yayınları · 20241,421 okunma