2025 142. kitabı
Rin Usami, gençliğin kırılgan bir yerinden sesleniyor okuruna bu romanda. Liseli bir kız olan Akari, bir idol grubunun üyesi Masaki Ueno’ya duyduğu hayranlıkla kendi benliğinin sınırlarını yavaş yavaş kaybediyor. Japon kültüründe “oşi”, birine derin bir hayranlık duymak, onu tutkuyla desteklemek anlamına geliyor; fakat Usami, bu duygunun ne kadar kolay büyüyüp insanın içini ele geçirebileceğini gösteriyor. Sosyal medyanın her şeyi görünür kıldığı, gerçeklikle sanalın birbirine karıştığı bir dünyada Akari’nin yaşadığı savrulma, bugünün gençleri için fazlasıyla tanıdık. Benim içinse bu kitap bir öğretmen olarak içe kapanan, hayranlıkla kaçış arasına sıkışan ve bu duygunun dozunu kaçıran öğrencilerimi yeniden düşünmeme vesile oldu. Kurgu bir hikâyeymiş gibi okunuyor ama aslında günümüz gençliğinin sessiz yalnızlığına işaret ediyor. İdol, Yanıyor gençliğin yalnızlığını, yetişkinliğe geçişin ağırlığını ve bir birey olmanın sancısını edebiyatın inceliğiyle anlatan bir roman. Japon edebiyatını sevenler için de, gençlerle yolu kesişen herkes için de dikkate değer ödüllü bir kitap. Kuzey Baykal’a,özenli çevirisi için teşekkür ederim #iyikokudum #tavsiyekitap #idolyanıyor #rinusami #ödüllükitaplar @dokikitap
İdol, YanıyorRin Usami · Doki Kitap · 202519 okunma