2025 23. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2025 17:02
Selim Erdoğan’ın Hain kitabının devam kitabı olan Şafak Sökmeden kitabında Binbaşı Ahmet Muhtar sahneyi Mülazım Ömer Naci ile paylaşır, birlikte İstanbul’da İngilizlerden destek alan Yunanlılara nefes aldırmaz, onlardan aldıkları ile Büyük Millet Meclisi ordusuna destekte bulunurlar. Başarılı görevleri nedeniyle halk ve askerlere moral verirler. Tatkaçıran vermeden ancak bu kadar anlatılabildim. Kitap sayesinde yakın tarihimize ait olayları öğrenmiş oluyoruz, mesela Midilli gemimizin batırılışı, Amyna örgütü, Enossis gemisinin yakalanışı gibi… pek çok tarihi olayı öğrenmiş oldum. Bu tarz kitapları o yüzden seviyorum. Kitap alt başlığında “Bir Umudumuz Gazi Paşa’dır” denilse de, aslında yazarımız Atatürk önderliğinde vatansever insanların insanüstü gayretleriyle bu ülkenin kurulduğunu anlatıyor. Ülkemizin her yerinde kahramanlarımız var, bunları roman konusu yaptığı için yazara teşekkür ederim. Kitapta Çehov’un Silahı gibi anlatılan her şey birbiriyle muntazam olarak bağlantıları kurulmuş, bir ayrıntı verilmişse kitap bitimine kadar o ayrıntının nedeni de açıklanmış. Yazarı Kemal Tahir’e, Hain serisini de Esir Şehrin İnsanları serisine benzetiyorum ben. Esir Şehir üçleme bir kitap, anlıyoruz ki Hain serisi de üçleme olacak. Üçüncü kitabı sabırsızlıkla bekliyorum.
Şafak SökmedenSelim Erdoğan (Hidrojeolog) · Kronik Kitap · 2025137 okunma