Puan vermedi·240 syf.··Beğendi
· Atatürk ki bir ülkenin tarihinin, dilinin, eğitiminin, ekonomisinin her anlamda kendine yeten refah seviyesi yüksek bir Türkiye olması için her daim çok çalışılması ve okunması gerektiğini vurgulamıştır. Çok üzülerek neden okul yıllarımda okuyamadım neden okutturulmadı dediğim ve geç okuma şansı elde ettiğim bir kitap. #okumaliokutmali (1800"lü yıllarin sonu 1900'lü yılların başı)Nüfusu üç milyonun altında olan, yüzölçümü Bosna ve Dalmaçya kadar olan Finlandiya 'da bir üniversite, bir teknik okul, 51 lise, 23 meslek ortaokulu,8 öğretmen okulu, 7 denizcilik okulu,9 ticaret meslek okulu, 10 teknik okul, 24 ziraat meslek okulu ve kız okullari da dahil olmak üzere, birçok diğer egitim kurumu faaliyet göstermektedir. Finlandiyalilarin başarısının sırrı farklı çalışma tarzlarından gelmektedir. Öküzün, arabayı çeken veya sırtındaki yükü taşıyan atın emeği gibi kaba güce dayalı çalışma biçimi ile bilgi ve egitime dayalı çalışma tarzı çok farklıdır. Bilgi ile beslenen emek on, yüz ve hatta bin kat daha etkilidir.