2025 83. kitabı
Ayyy ben bu kitapta neler hissedeceğimi şaşırdım karakterlerin hepsi mükemmeldi. Hepsinin amacı ve hedefleri doğrultusunda hareket etmeleri araya giren o kalp atışları pek çok şey ifade ediyor. Serinin üçüncü kitabında neler olacak kim bilir acil ihtiyaç kesinlikle Canım minik Omid’im küçük kalbiyle Nazım olmuştu Omid, Huda hanım ve eczacı Deen kesinlikle harika bir ekip oldunuz Hazan zaten bizimleydi ve Kamran gerçekten ne kadar şanslı olduğunu anlayacak….Cyrus… kesinlikle seni daha çok tanımak istiyorum tam bir gizemli kutu tam açılacak gibi oluyor ama kendisini geri çekiyor. Ah Alize seninle ilgili gerçekten nasıl sonuçlarla karşılaşacağız merak ediyorum… Alize’nin son zamanlarda kalbine gömdüğü umut son bir yıldır kendine sessiz ve korunaklı bir hayat sunmak için verdiği mücadele yerle bir olmuştu. Tulan kralı Cyrus geldiği baloda felaketleri de getirmişti. Ardunya İmparatorluğundaki kahinler ve kral Zal öldürülmüş Saray saldırı altında kalmıştı. Cyrus zalimliği ile bilinen bir kraldı babasını katledip tahta oturmuştu peki bunun arkasında ki neden neydi? Şeytanla yaptığı anlaşma sonucu hayatının ipleri onun elindeydi. Bu yüzden Alize’ye ihtiyaçı vardı onu alıp Tulan krallığına götürmüştü. ( Ejderhası ile) Cyrus şeytan ile anlaşma yaptığı için şeytanın isteklerini yerine getirecek kafan ondan kraliçesi olmasını ister. Sonunda özgür kaldığında dilediği zaman Cyrus’u öldürüp atılanı ele geçirmesine izin verecekti. Ama şeytan ile anlaşmanın detayları neydi. Onu böyle evliliğe mecbur bırakan neden… Alize şeytanın aklındaki düşünceleri çözemiyor ve birsinin aklına girdiğin de neler olacağını biliyordu. Tulan’da kendi halkından cinlerle karşılaştığında Alize asla evlenmem dediği evliliği onaylayıp halkının kurtuluşu için ayaklanma başlatacak mı ? Kamran etrafında olup biten her şeyi sorgularken ona ihanet edenlerin içerisinde Alize’nin olduğunu da düşünüyordu ama ne acı verici ki kalbi bunu inkar eder gibi atıyordu. Yakınında ki Hazan’ın ihanetine göz yummamıştır ama onun Alize’ya olan bağlılığını çözmüş onunla devam etmeye karar almıştır.
Sonsuz SicimTahereh Mafi · Yabancı Yayınları · 202546 okunma